Præstøulykken giver inspiration til ny opfindelse

Andreas Peter Vestbø

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 27.

Billedet viser et 3D-printet kateter støbt i polypropylen

Præstøulykken giver inspiration til ny opfindelse

Mikkel Huse Studio er en designvirksomhed, som har anvendt traditio-nelt 3D-print til at lave fysiske modeller af deres designs. Med FIM har de fået mulighed for at lave modeller, som også har det ægte materiale, produktet til sidst skal fremstilles i.

Baggrunden for arbejdet i AM HYBRID startede for 8 år siden i Præstø. Den tragiske historie om de 13 elever og 2 lærere fra Lundby Efterskole der sejlede i en tur i Præstø Fjord i februar måned og kæntrede er velkendt. 7 af eleverne blev umiddelbart lagt i koma og én af lærerne omkom.

Da personerne blev hentet op af vandet blev de behandlet for hypo-termi - alvorlig nedkøling af kroppen. Det skete ved at tappe deres blod, varme det op, og dernæst føre blodet ind i kroppen igen. Dette er en omstændig proces.

Billedet viser et indføringskateter printet med 3D sprøjtestøbeformDen læge der foretog behandling-en, speciallæge Claus Lie, er én af bagmændene bag en ny opfindelse, der vil gøre behandling af hypotermi lettere og hurtigere. Claus Lie, som også er medstifter af virksomheden HeathCath kontaktede Mikkel Huse Studio for at bede om hjælp med designet.

- Systemet er mere skånsomt og desuden langt mere mobilt end de teknikker, man benytter i dag, og behandlingen kan simpelthen påbegyndes tidligere end det er muligt i dag, forklarer speciallæge Claus Lie.

I AM HYBRID har Mikkel Huse Studio fået hjælp til at teste designs af gennem FIM. Det har hjulpet i processen i udvælgelse af dét design der har de optimale produkt-egenskaber. Produkterne, som er indføringskateteret og en luer lock fitting mellem vandslange og varmepose, blev fremstillet i polypropylen.

Billedet viser en luerlock printet med 3D sprøjtestøbeform

Kombinationen af 3D-print og sprøjtestøbning har gjort det muligt for os at få lavet ægte fysiske modeller af vores design som er i det materiale, produkterne skal produceres i. Det gør det muligt at sikre sig, at et bestemt design er det rigtige, inden en egentlig produktion sættes op

- Mikkel Huse, ejer af Mikkel Huse Studio