Projekter med 3D-print

Nikolaj K. Vedel-Smith

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 49.

To mænd stående foran åben 3D-printer

Projekter med 3D-print

Teknologisk Institut deltager aktivt i både nationale og internationale forskningsprojekter. Fælles for projekterne er et fokus på viden, der kan industriallises til fordel for danske virksomheder - enten via den ekspertviden vi hjemtager og kan bruge i rådgivningen af dansk industri eller via projektsamarbejder, hvor virksomhedens behov er i fokus.

Vi har gode erfaringer med at udvikle løsninger for vores industrielle projektpartnere – løsninger der skaber omsætning og forbedret produktion, også efter projektet er afsluttet.

En god projektansøgning fokuserer på at løse et problem i virksomheden på en måde, der styrker virksomhedens markedsposition. Teknologisk Institut har stor erfaring med projektansøgninger, og vi hjælper gerne med at modne idé, business case og partnere - og med at skrive ansøgningen. Så længe det afgørende drive og den værdiskabende implementering findes hos jer!

Læs mere om vores nuværende og tidligere projekter her:

Nuværende projekter

AM-LINE 4.0
Et Grand Solutions Projekt med et samlet budget på 88 mio. kroner. Innovationsfonden har investeret 33 mio. kroner i projektet. Partnere er DTU, Teknologisk Institut, Danfoss, Grundfos, Adimant, Scada Minds, Niras, Made og TWI.

AMable
Med deltagelse af 21 europæiske teknologiorganisationer, samler dette EU-projekt viden om hele produktionskæden for 3D-print til gavn for små- og mellemstore virksomheder.

Easy-E
Et 3-årigt EUDP-projekt, som med udgangspunkt i en række virksomhedscases skal skabe mere energieffektive produkter til dansk industri ved hjælp af termisk topologioptimering.

Eur3ka
Et 2-årigt Horizon 2020-projekt, der afledt af COVID19-panemien vil omstille produktion til fremstilling af vitale medicinske forsyninger og udstyr.

VARETIT
Et 2-årigt projekt der er støttet af Eureka-netværket. Projektet vil udvikle genbrugsløsninger, der muliggør en øget anvendelse af titanium i industrielle teknologier - herunder både 3D-print og traditionel metalindustri.

Afsluttede projekter

MADE 3D-print klyngeforløb
Klyngeforløbet samler en gruppe danske virksomheder, som gennem en række moduler lærer at benytte teknologien bag 3D-print til at optimere et konkret produkt i deres virksomhed.  

MAKE-IT 
Projektet undersøger hvad der skaber vækst i Maker Movement-miljøet, hvordan miljøet er organiseret og hvordan bevægelsen bidrager til samfundet.  

F-MAT Innovationskonsortium
Projektet vil styrke dansk industris konkurrencekraft ved at udvikle nye materialer til brug for fremstilling af funktionsoptimerede komponenter.

NanoMaster 
Udvikling af nye nye plastmaterialer med grafénpartikler til bl.a. Additive Manufacturing af komponenter med bedre styrke/vægt-forhold og termisk/elektrisk ledningsevne.

RepAIR 
Anvendelse af Additive Manufacturing til reparation i flyindustrien. Certificering og bedre integration med konventionelle fremstillingsteknikker såsom CNC-fræsning.

Compolight
Udvikling af processer og metoder til at opnå forbedret design, produktion og kvalitet af tre typer letvægtsmetalkomponenter

MetAMMI
Dette projekt fokuserer på at skabe et sikkert og omkostningseffektivt grundlag for at bruge AM-produkter i medicosektoren. Desuden arbejder projektet på at skabe standardisering inden for opmåling af AM-emner. 

E–PERSONAL
Målet med projektet er at udvikle 3D-planlægningssoftware inden for kirurgi, samt udvikling af implantater, som kan rette op på knogledefekter.