Pulley Wheel

Claus Erichsen Kudsk

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 74.

Pulley Wheel

Pulley Wheel

3D-print teknologi skaber verdens letteste titaniums tandhjul til racercykler.

Udviklingen inden for 3D-print går stærkt. Teknologisk Institut eksperimenterer med det moderne udviklings- og fremstillingsteknologi, der har potentiale til at løfte innovationshøjden i danske industrivirksomheder og forbedre konkurrenceevnen

Ceramic Speed er en af de danske virksomheder, der samarbejder med Teknologisk Institut om at udnytte de nyeste teknikker og store designfrihedsgrader inden for 3D-print. Virksomheden har fået input til at designe og fremstille de små lette tandhjul, som sidder på det bagerste udvendige gear på racercykler.

Sådan kan Teknologisk Institut hjælpe dig i gang med 3D-print
Teknologisk Institut rådgiver danske industrivirksomheder i at bruge 3D-print teknologi til at udvikle og fremstille svært kopierbare produkter med unikke funktioner. Produkterne printes i materialer som rustfri stål, titanium, værktøjsstål og plast. Fordelene ved 3D-print er, at det er en hurtig og fleksibel produktionsform, der ikke kræver brug af traditionelle produktionsværktøjer.

Teknologisk Institut tilbyder også kurser i at anvende 3D-print teknologi på et strategisk, taktisk og operationelt niveau samt CAD konstruktion med funktionsoptimering af materialer og produkter ved kreativ udnyttelse af 3D-teknologiens designfrihedsgrader.

- 3D-print teknologien har givet os et frit spillerum til at eksperimentere med designet på en kreativ måde, og samtidig kunne vi løbende optimere på produktets funktioner. Vi er meget tilfredse med den rådgivning, vi fik af Teknologisk Institut. Samarbejdet har betydet, at vi har fået udviklet og nu producerer intet mindre end verdens letteste tandhjul, de såkaldte pully wheels, i form af en radikal ny konstruktion, som kun er mulig ved hjælp af 3D-print.

Det nye tandhjul er lavet i titanium med en godstykkelse på kun 0,3 millimeter og konstrueret med lukkede flader for at forhindre indtrængning af snavs, fortæller Bøje Kjær, der er direktør i Ceramic Speed. Bøje Kjær forventer, at det nye tandhjul vil øge virksomhedens omsætning i high end markedet og sikre Ceramic Speeds profil som det mest innovative firma på markedet.