Reduktion af madspild - Madspildsmonitor

Mette Schellerup Gotfredsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 77.

Madspildsmonitor

Reduktion af madspild - Madspildsmonitor

Der går alt for meget mad til spilde. Tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at alene i storkøkkener er der et årligt madspild på 31.000 tons. Det svarer til ca. 700 indkøbsvogne om dagen fyldt med mad. Mad, som vel at mærke kunne være spist.

Madspildsmonitoren er et online værktøj, som angiver mængden af spild. Det være sig på buffeten, produktionsspild, ude hos kunden (catering) eller den afdeling I leverer mad til på jeres arbejdsplads. Derved har I mulighed for at justere på mængder og menu sammensætning, så det i højere grad stemmer overens med kundens eller gæsternes forbrugsmønstre og ønsker. I har adgang til madspildsmonitoren via en computer eller tablet.

Madspildsmonitor benyttes med fordel før og efter en handlingsplan for reduktion af spild er blevet udviklet i forbindelse med en madspildsworkshop. Læs mere her (link til madspildsworkshop).

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Beregning af et madspildskilo – hvad koster et kilo spildt mad gennemsnitligt i jeres køkken baseret på målt kilo spild. Bruges til beregning af den økonomiske effekt af reduktion af spild
  • Dokumentation af effekten af de madspildsreducerende tiltag
  • Skabe overblik over hvad der ikke bliver spist hos kunderne (catering) eller gæsterne
  • Koordinere og kommunikere mellem administration, køkken og kunde
  • Få grundlag for at justere på mængde og menu
  • Dokumentere menu og mængden af mad der sendes ud til den enkelte kunde eller afdeling
  • Registrere i kg eller enheder fx skåle eller fade
  • Se indtastet data i overskuelig form

Case