Reduktion af madspild - Madspildsrådgivning

Mette Schellerup Gotfredsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 77.

Rådgivning madspild

Reduktion af madspild - Madspildsrådgivning

Der går alt for meget mad til spilde. Tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at alene i storkøkkener er der et årligt madspild på 31.000 tons.

Det svarer til ca. 700 indkøbsvogne om dagen fyldt med mad. Mad, som vel at mærke kunne være spist. Der er god økonomi i at reducere madspild samtidigt med at det giver mening fra en bæredygtighedsvinkel.

Teknologisk Institut har udviklet en række ydelser og værktøjer til succesfuld reduktion af madspild på tværs af værdikæden. Madspild eksisterer ikke kun i detailleddet og hos forbrugerene. 

Med baggrund i vores viden om storkøkkendrift og landbrugsproduktion kan vi rådgive i hele værdikæden fra råvarespild i primærproduktion af frugt og grønt til reduktion af madspild i storkøkkener til udvikling af nye detailprodukter og koncepter, som gør det nemmere for forbrugere at reducere spild.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Rådgivning til drikke- og fødevareproducenter om udvikling af nye produkter og koncepter, som gør det nemmere for forbrugere og storkøkkener at reducere madspild
  • Analyse af produkters indflydelse på reduktion af spild til detail og food service
  • Rådgivning om brugen af kategori 2 frugt og grønt i storkøkkener
  • Madspildsworkshops for personalegrupper i storkøkkener
  • Inspirationsoplæg og foredrag om madspild
  • Madspildsmonitor til måling af spild i storkøkkener
  • Madspildsspil til personalegrupper i storkøkkener

Cases