Reduktion af madspild - Madspildsworkshop

Mette Schellerup Gotfredsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 77.

Madspildsworkshop

Reduktion af madspild - Madspildsworkshop

Der går alt for meget mad til spilde. Tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at alene i storkøkkener er der et årligt madspild på 31.000 tons. Det svarer til ca. 700 indkøbsvogne om dagen fyldt med mad. Mad, som vel at mærke kunne være spist.

Mange storkøkkener og kantiner gør allerede en stor indsats for at bekæmpe madspild, men et par friske øjne udefra kan ofte finde nye løsninger til at mindske madspild. På en madspildsworkshop identificerer I med vores hjælp konkrete bud på, hvordan I reducerer madspildet i netop jeres køkken.  Vi hjælper dig med at identificere udvalgte spild, anvise målemetoder og udarbejde handlingsplaner. Med baggrund i dit køkken og din personalegruppe, holder vi fokus på indsatsen og fastholdelse af effekten. AgroTechs rådgivningsforløb bliver planlagt og afholdt efter jeres specifikke behov, ønsker og økonomi.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Emner på madspildsworkshop

  • Hvad er madspild og hvad er madaffald
  • Identifikation af køkkenets største madspild
  • Identifikation af den største økonomiske besparelse
  • Bud på, hvordan madspildet skal måles systematisk
  • Målrettet handlingsplan med fokus på barrierer, succeskriterier m.m.

Efter workshoppen har deltagerne en holdning til, hvad der er madspild og hvad der er madaffald. De har identificeret det væsentligste madspild i køkkenet ud fra både mængde og økonomi. Derudover har de kendskab til tal og fakta omkring madspild i storkøkkener, med udgangspunkt i cases fra sammenlignelige køkkener. De har med egne ord udarbejdet handleplanen og hvordan den overholdes.

Cases

Figur om madspildsprocessen

Madspildsprocess