Rid med på den veganske bølge

Anders  Iversen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 57.

Ny kok Foodture Lab

Rid med på den veganske bølge

Mød én af vores nye kokke i Foodture Lab, René Warn, fra restaurant Moment, som er specialiseret indenfor vegetabilske råvarer. Han opfordrer til at udfordre forbrugerne lidt mere.

I Foodture Lab på Teknologisk Institut udvikler små og store fødevarevirksomheder nye innovative fødevarer i samarbejde med kokke. Teknologisk Institut har derfor gennem en årrække samarbejdet med en række af Danmarks top-gastronomer. Udviklingen af veganske fødevarer er i fokus blandt fødevarevirksomheder lige nu. Derfor er der indgået et nyt samarbejde med René Warn fra restaurant Moment, som er specialiseret indenfor grøn gourmetmad. Mød ham her.

René Warn bor i København, men har valgt pendler-livet, da han tror på Moments koncept. ”Moment har fokus på bæredygtighed og på at være tro mod naturen. Vi serverer alene vegetarisk og vegansk mad og har en anden tilgang til mad end klassiske restauranter. Jeg har i hele min karriere haft fokus på de vegetabilske råvarer. Derfor skulle jeg bare være med,” fortæller Rene Warn.

Lad os udfordre forbrugerne

Samarbejdet med Teknologisk Institut er valgt for at imødekomme en nysgerrighed. ”Jeg har ikke tidligere haft indblik i udviklingen af industrielle fødevarer og har nok haft en vis fordom omkring dem. Men det har vist sig at være inspirerende at være en del af et fælles forum, hvor vi skaber nye koncepter,” fortæller René Warn.

René Warn synes dog, vi godt kan udfordre danskerne lidt mere i forhold til smag og kvalitet på de industrielle fødevarer. ”Vi ved, at danskerne går på restaurant for at få en særlig smagsoplevelse. Hvorfor ikke udfordre dem lidt mere i deres eget hjem? Lad os turde udvikle produkter, som stikker lidt ud og udfordrer forbrugerne på smag og kvalitet,” siger Rene Warn.

Udvikling af vegansk koncept

René har allerede været i vælten i Foodture Lab, hvor der skulle udvikles et nyt vegansk koncept. ”Det er spændende at udvikle noget over en lidt længere periode. Vi har indtil videre opnået en fin smag på de veganske produkter, men skal have set mere på teksturen. Det arbejder vi nu videre på,” fortæller Renè Warn.

Hvis alt går vel, kommer de nye produkter på markedet senere i år.

Flere kokke tilknyttet

Udover det nye samarbejde med René Warn har Foodture Lab fortsat en række andre kokke tilknyttet med hver sin specialisering. Der er dermed noget for enhver smag alt efter hvilket koncept, der skal udvikles.

Vil du også i samarbejde med René og Teknologisk Institut om udviklingen af dit næste fødevarekoncept så læs mere her.