ROBOTBRAG 2021: Robotinteressen slog igen rekord til 100-års fejringen af robotterne

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

ROBOTBRAG 2021: Robotinteressen slog igen rekord til 100-års fejringen af robotterne

Med mere end 3.000 deltagere over to dage og 76 udstillere på DIRA Business slog robotinteressen igen rekord, da ROBOTBRAG gjorde comeback på Teknologisk Institut med en 100-års fødselsdagsfest for robotterne.


Der var nok at fejre, da det danske robotlandskab og nysgerrige virksomheder og studerende igen mødtes på Teknologisk Institut til ROBOTBRAG og DIRA Business den 26. og 27. august 2021.

Der var 100-års fødselsdagen for ordet 'robot'. Der var muligheden for igen at mødes, mingle og lade sig inspirere efter halvandet års coronaskjul. Og så var der selvfølgelig også åbningen af et nyt robotlaboratorium. Mere om det senere.

For det var ikke ren brunsviger og blæseorkester det hele.

ROBOTBRAG 2021 bød på et rekordhøjt antal udstillede robotteknologier, som virksomheder kunne lade sig inspirere af.

-

De mere end 3.000 deltagere over to dage kunne eksempelvis opleve Spot – den højtavancerede robothund, innovative robotløsninger til en bred buket af brancher og et hav af produktnyheder i DIRA Business' cirkustelt.

I Teknologisk Instituts robotinnovationshaller kunne man gå på opdagelse og se cobots i alle afskygninger, droner til alle luftlag og avancerede kamerateknologier, der kan finde fejl usynlige for det blotte øje.

Der var kunstig intelligens til affaldssortering, fødevarehåndtering og Mars-mission. Robotter til klimakamp og coronabekæmpelse. Store robotter, små robotter og virtuelle robotter.

Sidst men ikke mindst var der også de autonome, terrængående robotter, som fik sig et helt nyt laboratorium.

Fremtidens robotteknologi er ikke kun forbeholdt fabrikkerne

ROBOTBRAG 2021 blev nemlig også anledningen til, at Teknologisk Institut indviede deres nye Autonomous Robotics Lab – et laboratorium, som skal hjælpe virksomheder med at udnytte det fulde potentiale af intelligente, autonome robotter, som kan arbejde uden for de normalt beskyttede produktionsmiljøer.

Robotterne skal ud i vores hverdag, ud i det offentlige rum. De skal i højere grad ud at hjælpe i områder som landbrugsundhedssektorenbyggeri og logistik.

-

Morgendagens arbejdsstyrke og arbejdsmarked

Som noget nyt var ROBOTBRAG blevet udvidet med en ekstra dag – en læringsdag udelukkende for elever og studerende, som kunne komme ind og snuse til den teknologi, der vil komme til at præge deres arbejdsliv.

Dagen gav samtidig ny viden og inspiration til de undervisere, der skal udruste de unge til fremtiden.

ROBOTBRAG-læringsdagen – der var arrangeret i samarbejde med Videnscenter for Automation og Robotteknologi - tiltrak mere end 1.300 deltagere.

Hvordan kan Teknologisk Institut hjælpe?

Vi er sat i verden for at få den nyeste teknologi i brug til glæde og gavn for danske virksomheder og borgere. Hvis du så noget til ROBOTBRAG, som vakte din interesse, eller du står med en konkret automationsudfordring - så står vi klar til at hjælpe dig videre. 

Få et overblik over vores kompetencer her.