Robotgribere

Bo  Genefke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 81.

HybridGriber monteret på en robotarm.

Robotgribere

Vore dages griberobotter er præget af, at store dele af industrien gennem mange år har været kendetegnet ved masseproduktion. Med store serieproduktioner er det rentabelt at udvikle robotter med gribere, der kun kan håndtere et specifikt emne. Hvis produktionen bliver ændret, er man dermed nødt til at bruge tid og penge på både at konstruere nye gribere samt en omprogrammering af robotterne, så de kan håndtere de nye emner. Men i og med at tendensen går mod en mere specialiseret produktion, hvor seriestørrelsen bliver mindre og mindre, er der et stadigt større behov for fleksible gribere.

Teknologisk Institut har ekspertise inden for alle typer af gribere. Vi kan således rådgive om valg af den rette griber til en given automatiseringsopgave, hjælpe med at konstruere specialgribere samt udvikle nye typer af gribere, der også kan løse fremtidens håndteringsopgaver.

Fremtidens fleksible robotgribere vil på længere sigt også kunne bruges i områder uden for den traditionelle industri. I service- og velfærdssektoren udvikles servicerobotter, der f.eks. kan hjælpes os med at rydde op. Den udvikling kræver bl.a. intelligente gribere, der kan mærke hvad de har fat i.

Herunder kan du eksempelvis se HybridGriberen, som er et redskab til håndteringsprocesser i fremstillingsindustrien, der kan udføre gentagende opgaver med stor fleksibilitet i mange forskellige emnescenarier, hvilket gør arbejderen i stand til at være mere produktiv.