Robotiværksætter skifter Silicon Valley ud med dansk startup-hub

Mathias  Flindt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 36 50.

Robotiværksætter skifter Silicon Valley ud med dansk startup-hub

Det danske robotudviklermiljø er blevet attraktivt for internationale iværksættere. Carl Chatfield fra startup-virksomheden Fishi Robotics har derfor flyttet sin virksomhed fra Silicon Valley til Danmark.


Betingelserne for at starte virksomhed med egne midler, kaldet bootstrapping, er nemlig langt bedre i Danmark end i USA. Fishi Robotics er én af i alt fem nye robot- og droneiværksættere, der netop er udvalgt til en plads i Odense Robotics StartUp Hub hos Teknologisk Institut, hvor virksomhedens vækst skal accelereres de næste 12 måneder.

- Robotmiljøet i Odense byder på en optimal blanding af teknisk know-how, markedsadgang og iværksættermiljø. Derfor har jeg valgt at flytte fra Silicon Valley for at etablere min virksomhed her, siger Carl Chatfield, stifter af Fishi Robotics.

- Jeg forventer, at her kan jeg komme hurtigt i gang, fordi betingelserne for at etablere virksomhed er enkle at gå til. Samtidig vurderer jeg, at jeg kan drive Fishi Robotics længere med bootstrapping her end i Californien.

Australske Carl Chatfield er uddannet softwareingeniør og udvikler en undervandsdrone, der kan overvåge og rapportere, hvordan skibe eller havvindmøllers tilstand er under havoverfladen, hvilket hidtil ikke har været muligt. Carl Chatfield finansierer selv udviklingen af sin virksomhed, og håber på at accellerator-forløbet i Odense Robotics StartUp Hub vil accelerere hans virksomhed og tiltrække investorer.

Tal fra Verdensbankens analyse Ease of Doing Business fra oktober 2018 bekræfter, at det er nemmere at starte virksomhed i Danmark end i USA. Eksempelvis er omkostningerne til at etablere virksomhed fem gange højere i USA end i Danmark.

- Det er et kvalitetsstempel at tech-specialister i udlandet har fået øjnene op for Odense som et verdenscentrum for robot- og droneudvikling og særligt for startups, siger Mikkel Christoffersen, forretningschef i Odense Robotics.

- Det er vigtigt, at vi hele tiden har fokus på at skabe optimale rammebetingelser for udviklingen af nye robot- og dronevirksomheder, såvel danske som internationale startups. De tilfører området værdifuld viden, innovation og talent – og det er med til at fastholde Danmarks globale position inden for robotudvikling samt styrke fødekæden af fremtidens robot- og dronesucceser.

Robotter til lands, til vands og i luften

I alt er fem startups rykket ind i Odense Robotics StartUp Hub hos Teknologisk Instituts 2.000 m2 udviklingshal i Odense. Deres forretningsidéer understreger, at der eksisterer et enormt potentiale for at udrydde nedslidende, risikofyldte og omkostningstunge arbejdsopgaver ved hjælp af robotter, droner og automation - til lands til vands og i luften.

- Robotudvikling er blevet en unik branche for Danmark med Odense som et regulært kraftcenter. Robotindustrien har den særlige styrke, at den bidrager direkte til andre branchers udvikling og samtidig skaber arbejdspladser og eksport. Derfor er det vigtigt, at vi understøtter den og skaber gode rammer for udvikling. Jeg glæder mig til at følge de fem nye virksomheder i hub’en, og jeg håber, de vil finde sig rigtig godt til rette i Odense, siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune.


De fem nye startups i robothubben er:

FarmDroid udvikler en autonom markrobot til landbruget, der sår afgrøder og renser for ukrudt uden brug af sprøjtemidler og helt CO2-neutralt.

Fishi Robotics udvikler en undervandsdrone, der kan overvåge og rapportere, hvordan skibe eller havvindmøllers tilstand er under havoverfladen.

happtec udvikler plug-&-play løsninger, der gør det enklere og billigere at installere og anvende robotter i produktionsvirksomheder.

Lorenz Technology udvikler en ny overvågningsteknologi, der kan anvendes som en selvkørende eller flyvende sikkerhedsvagt til brug ved lufthavne og andre bevogtede områder.

Robot Logistics udvikler en automatiseret lagerløsning, der gentænker plukkeprocesser på lagre og hos e-handelsvirksomheder.
 

Læs mere om Odense Robotics StartUp Hub her