Robotnysgerrig TV-vært besøger Teknologisk Institut

Anders Billesø Beck

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 32.

Robotnysgerrig TV-vært besøger Teknologisk Institut

I foråret fik Teknologisk Institut besøg af So ein Dings vært Nikolaj Sonne. Med sig havde han bragt et TV-kamera og en stor portion robotnysgerrighed. Nu er det blevet efterår, og DR2 varmer op til premiere på den nye sæson af det nye So ein Ding.

Først forlød det, at det populære tech-magasin skulle i graven efter ni sæsoners gadget-anmeldelser. Men før sømmene blev hamret i kisten, lå et fornyet programkoncept klar: So ein Ding skulle fremover sætte mere fokus på at undersøge teknologi ud fra en journalistisk synsvinkel frem for et ensidigt fokus på dimser og batterilevetid.

Første skridt i denne nye retning bliver bl.a. taget i robothallen hos Teknologisk Institut i Odense. Første udsendelse handler således om fremtidens robotter, som DR præsenterer således:

- Robotterne kommer - eller de er her faktisk allerede. Men i fremtiden bliver de mindre, billigere og utroligt meget klogere. Det betyder, at de kan løse flere og mere komplekse opgaver. Selv Google arbejder seriøst med robotter. Ding kigger nærmere på teknologien som den allerede er i dag, og tænker ud i en fremtid hvor robotten løser alt "det kedelige" arbejde.

SE OGSÅ: TV-vært Thomas Skov tager pulsen på danskernes forhold til robotter

En robotudvikling i hastig fart
Den nye sæson indeholder også en temalørdag på DR2 den 25. oktober klokken 20:00. Også her bliver der stillet skarpt på robotter.

DR2 fokuserer således på, hvor langt vi er i kommet i udviklingen af robotter - og heriblandt også et kig på Danmark som en af foregangslandene for anvendelse og produktion af robotter.

Herudover bliver der også kastet et blik på fremtiden.

- Meget robotteknologi er på begynderstadiet. Det er blot toppen af isbjerget i en udvikling, der tager hastigt fart. Og når man ser på hvordan computer- og IT-teknologien har udviklet sig over de sidste 20 år fra en stor metalkasse i en lagerhal hos NASA til det i dag har sneget sig rigtig tæt på os og i dag er i de flestes lommer i form af en smartphone. Hvordan mon så fremtiden så ser ud for robotteknologien, spørger DR i deres programbeskrivelse for temalørdagen.

Tænd dit TV på DR2 mandag den 20. oktober klokken 22:00 samt lørdag den 25. oktober og tag med So ein Ding og Teknologisk Institut på en tur ud i fremtiden.

So ein Dings fremtidsudflugt vil senere også omfatte programmer om bl.a. fremtidens droner, fremtidens krop og fremtidens bil.

I nedenstående video fra DR2 kan du få et smugkig ind i den nye sæson af So ein Ding.