Robotteknologi og tøris kombineres i ny og spændende løsning

Lars Ingvar Knudsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 07.

Robotteknologi og tøris kombineres i ny og spændende løsning

Tørisblæsning er en effektiv og miljørigtig afrensningsmetode, som udnytter sammenpresset CO2. Det er dog i dag hovedsageligt en nedslidende, manuel proces - men det forsøger en ny robot at sætte en stopper for.

Den 3. juni 2015 introducerede Teknologisk Instituts robotudviklere en ny robot til afgratning af plastemner ved brug af tørisblæsning. Løsningen blev demonstreret til sommermødet for Plastindustriens Maskinsektion, som blev afholdt hos Teknologisk Institut i Odense.

- Den manuelle proces er ret støjende og fysisk krævende. Ved at automatisere undgår man at udsætte sine medarbejdere for nedslidning, samtidig med at man får alle de produktivitets- og kvalitetsfordele, som følger med, når man vælger at automatisere, siger sektionsleder Jens Fynbo fra Teknologisk Institut.

- Man kan styre processen mere præcist, når den automatiseres, og dermed vil man komme ud med et bedre produkt i den sidste ende, tilføjer han.

Plastindustrien er ikke de eneste, som kommer til at drage fordel af denne videreudviklede teknologi.

- Potentialet er ret stort i dansk industri, som vi ser det. Det kan anvendes i en bred vifte af brancher lige fra møbelproduktion til fødevarefremstilling, påpeger Jens Fynbo.

Se den nye tøris-robot blæse med minus 79 grader tøris i ovenstående videoklip og hør mere om, hvorfor det er en god idé at automatisere en proces som denne.

Demonstrationen i videoen er kommet i stand i samarbejde med IceTech og ABB.