Sensorsystemer til rengøring - Værdi

Michael  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 84.

Rengøring af stald - Resultat

Sensorsystemer til rengøring - Værdi

Danske producenter opererer på et globalt marked, hvor produkters pris er influeret af konkurrence fra hele verden. Løn- og konstruktionsomkostninger er i Danmark blandt de højeste i verden, og producenter er derfor nødt til at holde en meget høj produktivitet og konstant rationalisere produktionen.

Stald - Rengjort bås

Rengøring af stalde. En typisk gård bruger 2.000 timer på rengøring om året i gennemsnit ud fra 1.200 grise på 8 gårde. Det er beregnet, at 2/3 kan spares med en effektiv rengøringsrobot. Dette beløber sig til 31.500 euro om året i lønningsbesparelse alene. Derudover antyder forskning, at manuelle arbejdere kan komme til at lide af åndedrætsproblemer.

Nuværende automatisk rengøringsudstyr er baseret på fastsatte opsætninger (uden nogen form for feedback) for hvordan der gøres rent og hvor længe. Vandforbruget stiger eksponentielt proportionelt med graden af renhed, så det er ikke omkostningseffektivt at rengøre mere en 60-85% og så gøre resten manuelt. Efter den automatiske rengøring er nogle båse næsten rene, mens andre kan være meget beskidte. Det er derfor nødvendigt med selektiv rengøring.

Vores tilgang er demonstreret i en løsning, som er nem at styre med "genstridighed" som den eneste indstilling. Segmenteringen af overfladerne gør robotten i stand til at fokusere på mure og riste, der er svære at rengøre. Dog vil den dynamiske strategi med at bruge ændringer i farve over tid være endnu bedre i stand til at udføre intelligent rengøring med udvælgelse af de rette stop-kriterier. Tilgangen med sensorer har et potentiale til at spare 33% af vandforbruget, når man sammenligner med en fast opsætning.