Social innovation og ny velfærd

Karsten Frøhlich Hougaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 86.

Denmark is a welfare society where public authorities are traditionally in charge of welfare. However, in times characterised by savings and efficiency measures in the public sector it is relevant to think smart and more broadly.

Social innovation og ny velfærd

Danmark er et velfærdssamfund med tradition for, at det offentlige står for velfærden. Men i en tid, der er er præget af besparelser og effektivitet, er det relevant at tænke smartere og bredere. Ny velfærd og social innovation handler om at få ubrugte ressourcer i spil.

Samarbejde på lokalt plan
Vi hjælper ministerier, regioner og kommuner med at samarbejde med lokalmiljøet om velfærd. Kort sagt handler det om at skabe nye velfærdsløsninger i samspil med fx virksomheder, frivillige og foreninger. Når det offentlige samarbejder med ikke-offentlige aktører, sætter det velfærden i et nyt perspektiv, og der opstår nye idéer og løsninger.

Hvorfor vælge Teknologisk Institut?
Teknologisk Institut er en af Danmarks førende spillere inden for social innovation og ny velfærd. Vi trækker på international forskning og giver dig konkrete redskaber til at nytænke velfærd. Vi tilbyder workshops, strategiarbejde, analyser og udviklingsforløb. Når du vælger os, er du desuden sikret en neutral samarbejdspartner, da vi arbejder uvildigt.

Det kommunale netværk for social innovation
Ud over at rådgive om implementering af konkrete velfærdsløsninger har vi også drevet et kommunalt netværk om social innovation. Netværket havde fokus på social innovation i kommuner. Vi mødtes fem gange om året til forskellige workshops, hvor deltagerne blev præsenteret for metodeværktøjer, innovative cases og strategier, der kunne inspirere til ny velfærd i de deltagende kommuner.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

  • Potentialeanalyser for nye velfærdsløsninger
  • Rådgivning om social bæredygtighed i institutionsbyggerier og i boligbyggeri
  • Inspiration til kommunale strategier for social innovation
  • Rådgivning om fremme af socialøkonomiske virksomheder
  • Netværksfacilitering og videndeling om social innovation
  • Facilitering af samskabelsesprocesser
  • Undervisning og foredrag om social innovation

Læs mere om vores arbejdsmetoder

Læs mere om, hvad Teknologisk Institut kan hjælpe med inden for samfunds- og erhvervsanalyser.

Cases
Teknologisk Institut har gennem årene løst mange forskellige typer opgaver inden for ny velfærd og social innovation.

Læs vores cases, og bliv klogere på vores arbejde.