Softwareudvikling - BioSecure præsenteres på årets Kvægkongres

Thomas  Nitschke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 33 77.

Kalv og dyrlæge

Softwareudvikling - BioSecure præsenteres på årets Kvægkongres

Teknologisk Institut har i samarbejde med Københavns Universitet og SEGES udviklet et webbaseret system BioSecure.dk til forbedring af smittebeskyttelse. IT-systemet er et selvevalueringsværktøj til malkekvægsbesætninger, der opsummerer og fortolker de svar, brugeren har indtastet og præsenterer dem på en pædagogisk måde, og som giver både en evaluering af besætningens status samt en benchmarking af, hvor besætningen ligger i smittebeskyttelsesniveau i forhold til andre danske besætninger.

En række af danske malkekvægbesætninger har i 2017 deltaget i selvevalueringsundersøgelsen målrettet smittebeskyttelse af kalve, og på kvægkongressen mandag den 26. februar 2018 vil erfaringer og effekten af dette præsenteres i sessionen ”Muligheder og barrierer for forbedring af smittebeskyttelsen”

Udfordringen
For mange kalve får diarré, lungebetændelse og andre smertevoldende tilstande som betændelse i mellemøre og led forårsaget af smitsomme sygdomme i kvægbesætninger. Forebyggelse er vejen frem, hvis kvægbrugets målsætning for kalvedødeligheden på 5,5 % ved udgangen af 2018 skal nås.

Er du besætningsejer kan BioSecure prøves gratis her: BioSecure.dk. Du logger ind på systemet med dit landmand.dk login og oplysninger fra kvægdatabasen hentes automatisk.

Se mere om Kvægkongres 2018.

Har du udfordringer med at indsamle og få overblik over dine data, kan du se mere om Teknologisk Instituts softwareudvikling.