Solenergi - Nyheder fra Solenergilaboratoriet

Ivan  Katic

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 82.

Et billede af solhusene og de solceller derpå

Solenergi - Nyheder fra Solenergilaboratoriet

Her kan du læse om nogle af de aktuelle aktiviteter i vores solenergilaboratorium.

På solenergifronten har der i den seneste tid været fokus på at færdiggøre måleudstyr til feltmåling på solcelledrevne køleskabe. Det sker som led i et internationalt projekt, hvor op mod 200 køleskabe skal testes på sundhedsklinikker i henholdsvis Kenya, Swaziland og Colombia. Vi sammensætter udstyret og tester, at dataoverførsel via mobildata fungerer, som det skal inden afsendelse. Teknologisk Institut skal løbende analysere de indkomne data, så vi blandt andet kan se, om anlæggene kører stabilt og indenfor de specificerede temperaturer.

I et andet projekt om solcelledrevet køling drejer det sig om aircondition i Burkina Faso. Sammen med et lokalt firma samt danske Unicool skal vi designe et koncept, som benytter is/vand som energilager fremfor dyre batterier. Med et vandbårent køleanlæg kan man undgå de mange larmende split units, som ellers er meget udbredte.

I EnergyFlexHouse er der gang i et Elforsk projekt vedrørende fleksibelt elforbrug og anvendelse af solcelletrøm til varmepumpe (Nilan). Der er også et Li-Ion batteri i anlægget, som sammen med et par akkumuleringstanke giver kapacitet til at lagre nogle timers solcelleproduktion. Varmepumpen bliver styret, så den fortrinsvis kører, når der er overskud af solcellestrøm. Projektet er blevet ekstra aktuelt, nu da flere elleverandører indfører tidsvariable tariffer.