Spil om madspild gør hverdagen nemmere

Torben  Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 65.

Madspildsspillet

Spil om madspild gør hverdagen nemmere

”Jeg synes, det er sjovt at spille, der går hurtigt sport i at få løst opgaverne”, siger Anni Notlev og uddyber; ”Det er rigtig godt, at alt personalet kommer på banen, så de forskellige afdelinger i køkkenet engageres og taler samme sprog”.

Som et led i en igangværende forandringsproces, der vil gøre hele Studenterhusfonden økologisk, har Tandlægeskolens køkken et skærpet fokus på madspild.  ”Reduktion af madspild er et centralt element i hele den økonomiske kabale omkring økologi. Spillet gjorde, at vi fik en god snak om, hvad vi gør i dag, vi blev både bekræftet i noget, men fik i lige så høj grad øjnene op for nye ting, vi kan sætte i gang”, siger Anni og fortsætter ”Vi fik inspiration til at gøre nogle af de ting, vi allerede gør på en nemmere måde, fx måling af spildet, det har vi gjort på en lidt for besværlig måde indtil nu”.

Tilmeld dig vores madspildsnyhedsbrev og få flere cases.

Ledelsesmæssige gevinster

Anni Notlev vil helt sikkert købe det færdige spil, fordi det kan være en hjælp i den daglige ledelse. ”Spillet fungerer som ice breaker og er en indgangsvinkel til at sætte snakken i gang på køkkenmødet. ”Jeg får en god fornemmelse af, hvor engageret den enkelte medarbejder er, om hun har hjertet med, og det er værdifuldt i forhold til fx medarbejderudvikling”, siger Anni Notlev.

Anni Notlev fremhæver desuden, at spillet er en hjælpende hånd, der ikke på noget tidspunkt bliver styrende, for det er lavet, så man selv bestemmer, hvornår man vil stoppe og hvilke opgaver, man vil kaste sig over. ”Vi fik helt klart meget ud af spillet, selvom vi allerede arbejder med madspild, men jeg kunne forestille mig, at det er endnu bedre, hvis man ikke i forvejen har så meget styr på spildet”, slutter Anni Notlev.

Tandlægeskolens Kantine er en del af Studenterhusfonden og har 5 ansatte i kantinen, der til daglig bespiser i gennemsnit 500 kunder.

Fakta om madspildsspillet

Spil dig til mindre madspild! Det gør du nemt med: Spillet om spildet; et brætspil om madspild udviklet af AgroTechs madspildseksperter.

  • Udviklet sammen med køkkenpersonale
  • Testet af køkkenpersonale
  • En helt ny tilgang til bekæmpelse af madspild
  • Sætter skub i arbejdet med madspild.

Hvordan fungerer det?

Der spilles i grupper. Deltagerne skiftes til at trække kort med spørgsmål og opgaver. Spillet er inddelt i fem runder. Man starter med den runde, der passer til, hvor langt man allerede er med at bekæmpe madspild.

Spillet spilles over flere omgange, da deltagerne efter hver runde skal løse konkrete opgaver i køkkenet inden næste runde kan spilles.

Hvordan får jeg fat i madspildsspillet?

Spillet kan købes ved henvendelse til Anette Gravgaard. Send en mail til agr@agrotech.dk med overskriften MADSPILDSSPIL og disse oplysninger:

/Dit navn og mobilnummer

/Virksomhedsnavn, adresse og EAN nummer

Hvad koster madspildsspillet?

Prisen pr. spil er 5.000 kroner ex. moms.

Mere information

Du er meget velkommen til at kontakte Anette Gravgaard, hvis du vil vide mere om spillet.