Styrket arbejdsmiljø med ny teknologi - Gode råd og erfaringer fra ældreplejen

Annemarie  Holsbo

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 44.

Styrket arbejdsmiljø med ny teknologi - Gode råd og erfaringer fra ældreplejen

Teknologi i ældreplejen

Selvkørende støvsugere, tryghedsalarmer og automatiske toiletter, der selv kan skylle og tørre brugeren, er et lille udpluk af de teknologier, som kan lette hverdagen for både borgere og medarbejdere i ældreplejen.

I en tid, hvor antallet af ældre bliver større og større, og behovet for pleje- og omsorgspersonale vokser til det næsten uopnåelige, kan det være en rigtig god ide at se på mulighederne for at overlade udvalgte og ofte nedslidende arbejdsopgaver til teknologiske hjælpemidler, så der kan frigives mere tid til den personlige pleje og omsorg.

Center for Arbejdsliv på Teknologisk Institut har netop afsluttet et projekt på fem forskellige plejehjem, hvor i alt 11 forskellige teknologier er blevet prøvet af i løbet af en 15 måneders periode fra januar 2009 til marts 2010.

Der er både gode lærerige erfaringer fra dette projekt, og de kan alle være gavnlige i arbejdet med, hvordan ny teknologi kan bruges i ældreplejen fremover.

Nogle teknologier har været lettere at implementere end andre, men alle teknologier har haft fokus på at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne, nedsætte behovet for hjælp og dermed øge værdigheden for borgeren, samt øge effektiviteten på arbejdspladsen.

I denne pjece kan du læse om de erfaringer, der er indsamlet i løbet af projektet, og få konkrete bud på hvad der skal til for at sikre en vellykket implementering af nye teknologiske hjælpemidler.

Download pjecen her: