Substitution og indkapsling - Kemikalier i produkter og processer

Gitte Tang Kristensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 95.

Substitution og indkapsling af kemiske stoffer

Substitution og indkapsling - Kemikalier i produkter og processer

Teknologisk Institut samarbejder med virksomheder, myndigheder og højere læreranstalter inden for substitution af stoffer. Der kan være mange årsager til, at man ønsker at undgå brugen af en specifik forbindelse i sit produkt eller sin proces. Det kan være, at stoffet er blevet forbudt eller på anden måde uønsket pga. fx usikkerhed om stoffets sundheds- eller miljøpåvirkning, måske ønsker man at skifte mod mere bæredygtige råvarer eller en råvare kan være blevet for dyr. Fælles gælder det, at der altid skal findes et alternativt stof eller en alternativ teknologi for at bevare de egenskaber, som den oprindelige forbindelse bidrog med i produktet.

Teknologisk Institut tilbyder analyser, rådgivning og udvikling inden for substitution af forbindelser i produkter og processer, og gennem målrettede forsknings- og udviklingsprojekter opbygges løbende ny viden og generiske teknologier, som stilles til rådighed for industrien.

Vi har bl.a. udviklet et beslutningstræ, som trinvis guider dig igennem hele processen forbundet med udskiftning af at uønsket stof. Du kan finde beslutningstræet her

Vi har bred erfaring med at erstatte problematiske stoffer og udvikle bæredygtige produkter, og denne viden kan gavne din virksomhed, så kontakt os hvis du har brug for rådgivning inden for substitution i dine produkter eller processer.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Kortlægning af uønskede eller ukendte stoffer
  • Identificering og kvantificering af specifikke kemiske forbindelser
  • Identificere alternativer til uønskede stoffer
  • Identificere og udvikle alternative metoder og teknologier for substitution af stoffer
  • Karakterisering af egenskaber og kvalitet før og efter substitution

Cases

Læs mere