Sundere nationalpålæg
Danskerne kan se frem til at sætte tænderne i en sundere leverpostej med mindre indhold af salt – og andre sundere fødevarer er også på vej takket være ny fødevareforskning.
Teknologisk Institut har undersøgt testpostejer med forskelligt indhold af salt og salterstattere som led i et større projektsamarbejde med Tican Foods Scandinavia A/S.
Resultaterne af undersøgelsen viser, at leverpostej med et lavere saltindhold har en uændret aromaprofil på de stoffer, der kan relateres til krydderier. Sensoriske analyser med et trænet smagspanel peger samtidig på, at saltsmag, total smag og længden af eftersmagen mindskes ved mindre saltindhold. Tican Foods Scandinavia A/S ønsker at bevare produktsikkerheden, der skyldes salts konserverende evne. Derfor er der lavet mikrobiologiske forsøg på de nye postejer.
Projektet søger nye løsninger for at optimere smagen, bevare den mikrobielle fødevaresikkerhed og den procesteknologiske kvalitet. Formålet er at udvikle metoder til at reducere indholdet af salt i en lang række forarbejdede fødevarer for herved at øge forbrugernes sundhed. Projektet støttes af FødevareErhverv.