Synkronisering af data i forsyningskæden af dagligvarer - "Hvorfor er korrekte dimensioner så vigtige?"

Finn  Zoëga

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 70.

Synkronisering af data i forsyningskæden af dagligvarer - "Hvorfor er korrekte dimensioner så vigtige?"

Med kun begrænset plads til rådighed i et supermarked, er det vigtigt for detailhandlere og producenter at være kompetente og effektive, når det gælder tildeling af plads til produkter.

Space Management Software er et analytisk værktøj, som bidrager til at udnytte den plads, der er til rådighed i et supermarked. Denne software hjælper detailhandlerne med at udnytte deres hyldeplads og indrette de forskellige afdelinger i butikken. Softwaren hjælper også producenterne med at udvikle et planogram (en grafisk præsentation af hylden) for deres kunder. Leverancen af nøjagtige produktdimensioner til soft­waren fra et system som GS1Trade Sync sikrer, at resultaterne er nyttige og pålidelige.

Et eksempel: mange produkters emballage er designet på en sådan måde, at det er muligt at præsentere produktet på hylden på forskellig måde. Dette indebærer, at der er mere end én måde at angive højde, bredde og dybden for produktet. Hvis dimensionerne ikke er angivet på samme måde med konsistens, kan det resultere i diverse problemer som for eksempel, at hylderne bliver overfyldte, eller hylder der ikke er udnyttet optimalt.

Da dimensioner på produkter ikke kun anvendes internt i et firma, men ofte videredistribueres blandt forskel­lige detailhandlere og producenter, er det vigtigt at have en vejledning, som giver konsistente definitioner. Dette inkluderer forhold som fx: hvad er produktets front? Hvad er højde, bredde eller dybden af produktet? Denne vejledning specificerer standardregler for måling af produkter, og giver ydermere en forklaring på ofte forekommende definitioner. Generel accept af disse måleregler vil bidrage til, at brugerne af Space Management Software får større tiltro til de angivne dimensioner.

Her har GS1 International også udviklet et dokument, som giver meget detaljerede vejledninger. Se ”GDSN Package Measurement Rules GS1 Standards Document” -