Teknologisk Institut gør anvendt emballageteknologi og world-class testfaciliteter praktisk tilgængelige for hele Sydskandinavien
På easyFairs® PACK & EMBALLAGE ÖRESUND i Malmø den 26. og 27. maj 2010 demonstreredes, hvor enkelt man kan sikre sin emballage.
Teknologisk Institut er med sine 1000 ansatte storleverandør af polyteknisk viden både i Danmark og Sverige. Instituttet følger fortsat sit formål fra 1906 med at gøre avanceret forskning kommercielt tilgængelig for alle virksomheder i alle størrelser fra 1-100.000 ansatte. For at kunne servicere virksomheder af alle størrelser kræver det, at man hurtigt kan levere netop det, som virksomhederne har behov for, uden at opgaven bliver for omfattende. Dansk erhvervsliv er meget eksportorienteret på trods af, at virksomhederne næsten udelukkende er små og mellemstore. Det har ført til, at Teknologisk Institut har optimeret sine ydelser til at kunne betjene virksomheder på det globale marked med den nødvendige fleksibilitet.
På easyFairs®-messen i Malmø den 26. og 27. maj 2010 (Stand J09) vil Teknologisk Institut fokusere på 2 vigtige emner. Her vises, hvordan avanceret emballageforskning kan gøres tilgængelig for den helt lille virksomhed med anvendelse af simpelt testudstyr. Desuden vil der blive givet et mini-kursus på 2-5 min. i fald, stød og emballage, hvor Teknologisk Institut demonstrerer, hvordan treaksiale målinger kan foretages direkte under kontrollerede fald. Udstyret anvendes til måling af stød og vibration under transportsimulering på vort DANAK*-akkrediterede laboratorium af vort ISTA**- certificerede personale.
Flere og flere svenske virksomheder har opdaget, at Teknologisk Institut har placeret sit laboratorium for emballagetest i Storkøbenhavn, som alle sydsvenske virksomheder kan nå med en biltur på ½-3 timer. Hos Teknologisk Institut i Taastrup 20 km fra København og direkte ved motorvejene til Malmö og Helsingborg er det normalt, at man gennem fleksibel arbejdstilrettelæggelse kan løse en opgave på under 1 uge fra ordrebekræftelse. Teknologisk Institut rådgiver individuelt virksomhederne til de prøvningsforløb, som skal gennemføres, og ser desuden gerne, at virksomhedens udviklingsingeniør er til stede under testforløbet, således at virksomheden får maksimal information med hjem. De mange svenske kunder har betydet, at Teknologisk Institut fandt det naturligt for et par år siden at ansætte svenske Magnus Rolén, der som så mange andre pendler frem og tilbage over Øresund. Magnus, der også er ISTA-certificeret Technologist, vil være på Teknologisk Instituts stand under messen.
Mini-kursus i fald og stød på 2-5 minutter
I anledning af, at Teknologisk Institut har fået fornyet sit avancerede måleudstyr til måling af stød og vibrationer, så vil dette blive fremvist i Malmø. Det nye udstyr kan digitalt måle acceleration fra mange forskellige accelerometre samtidig og gemme disse informationer i en PC og anvendes normalt på vore faldtest og vibrationsborde. Det er selvfølgelig vigtigt for specialisterne, men Teknologisk Institut har valgt at præsentere udstyret i form af et mini-kursus for ikke-specialister på vores stand, således at deltagerne får den faglige information med hjem om, hvordan fald og stød kan skade et produkt, samt hvordan emballagen beskytter produktet optimalt.
Dette giver også et indtryk af, hvordan avancerede emballagetestmetoder både kan forbedre produktudviklingsprocessen og sikre, at dit produkt når uskadt frem til slutkunden.
Der vil blive trykt let forståelige mini-teoribøger til udlevering på standen.
* E&T er ISO 17025-akkrediteret af DANAK, som er den danske akkrediteringsmyndighed modsvarende SWEDAK i Sverige.
** International Safe Transit Association – test udført efter ISTA-standarder er normalt amerikanske virksomheders (Coca-Cola, Kodak, Proctor and Gamble etc.) og transportørers (fx FEDEX, UPS og DHL) forudsætning for at acceptere transportansvar.
For yderligere information se også www.teknologisk.dk/22783 og www.packaging.nu
Fakta
Teknologisk Institut i Danmark blev grundlagt i 1906 og ligger på adressen Gregersensvej, Taastrup kun 20 km fra Øresundsbroen og Rådhuspladsen.
Instituttet har ca. 1000 ansatte fordelt på 38 centre.
I 2009 er fødevareaktiviteten stærkt udvidet ved køb af Slagteriernes Forskningsinstitut, der har 130 ansatte.
Du kan kontakte Emballage og Transport på tlf. 72 20 31 50.
"Bush"-laboratoriet
Et helt særligt speciale for Teknologisk Institut er at opbygge simple emballagelaboratorier og mini-lærebøger. Denne specielle viden har Teknologisk Institut anvendt i mange forskellige sammenhænge. På udstillingen vises det, hvordan der er udviklet et billigt mini-laboratorium til gartnere, der skal pakke frugt og grøntsager ind til supermarkederne. Ud fra en meget lille lærebog på 32 sider skal gartneren selv kunne vælge den rigtige emballage, der forlænger holdbarheden 100-600 %.
Kontaktperson: Marianne Jakobsen, Tlf. 72 20 24 52.
Seminarer
Teknologisk Institut afholder også nogle korte seminarer på udstillingen:
Magnus Rolén taler den 27. maj kl. 12.00 om "Amerikanska kunder kräver ISTA - ISTA utformar provningsprogram, som simulerar att förpackat gods håller till transport och distribution", og Søren Rahbek Østergaard taler den 26. maj kl. 14.45 om "Emballageteknologien udvikler sig hurtigt - et foredrag, der forsøger at se ind i fremtidens emballage".
Alle er velkomne til gratis at komme til de to foredrag.