Teknologisk Institut HACCP-Erfagruppe for fiskebranchen

Lars Thomas Krusell

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 91.

Teknologisk Institut HACCP-Erfagruppe for fiskebranchen

På opfordring fra kunder etablerede Teknologisk Institut i 2009 Danmarks eneste HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. Gruppen består i dag af over 20 medlemsvirksomheder fra forskellige typer fiskeindustri og andre i værdikæden i fiskebranchen.

Hvad er formålet?
HACCP-erfagruppen henvender sig først og fremmest til den person i virksomheden, som er ansvarlig for kvalitet og fødevaresikkerhed, der bl.a. omfatter relevant lovgivning, egenkontrol og certificeringer.
Med HACCP-erfagruppen er der dannet et forum, hvor medlemmerne udveksler viden og erfaringer, der skaber grobund for udvikling og forbedring af kvalitetsarbejdet og fødevaresikkerheden i de enkelte virksomheder. Samtidig er det målet, at medlemmerne holdes opdateret med nye og fremtidige krav til kvalitetsstyring, produktion og lovgivning.

Hvad får man?
Der afholdes tre årlige heldagsmøder. Ved hvert møde er der engageret kompetente indlægsholdere, valgt ud fra relevante og aktuelle emner på baggrund af medlemmernes ønsker og behov.

Indlæggene kan typisk ligge inden for følgende områder:

  • HACCP og risikofaktoranalyser
  • Opbygning, drift, vedligehold og forbedring af ledelsessystemer for fødevaresikkerhed
  • Ny lovgivning og regelsæt på området
  • Ændringer i de gængse standarder (BRC, IFS, ISO/FSSC 22000, MSC m.fl.) f.eks. krav til sikring mod svindel
  • Praktiske løsninger på alle typer udfordringer i fiskeindustrien indenfor fødevaresikkerhed

Gruppen har adgang til Netgroup, et lukket internet-kommunikationsforum. Netgroup anvendes af medlemmerne til sikker dialog med fx spørgsmål til gruppen og til nyttige oplysninger, alle kan have glæde af. Desuden kan alle indlæg fra tidligere møder ses på Netgroup.

Hvem kan deltage?
Erfagruppen henvender sig til fiskevirksomheder, der har implementeret eller er i gang med at implemen-tere et HACCP-/ledelsessystem for fødevaresikkerhed, og som er villige til at udveksle viden og erfaringer.

En virksomhed kan deltage med op til tre medarbejdere på hvert HACCP-erfagruppemøde.
Fiskevirksomheder, der er interesserede i at blive medlem af HACCP-erfagruppen, er velkomne til at deltage på et erfagruppemøde gratis og derefter tage stilling til eventuelt medlemskab.

Hvad koster det at deltage?
Kontingentet for 2017 er 5.500 kr. ekskl. moms pr. virksomhed. Kontingentet dækker udgifter til administration af HACCP-erfagruppen, herunder oprettelse og abonnement på gruppens elektroniske forum Net-group for kontaktpersonen, udlæg til eksterne ind-lægsholdere og mødearrangementer med forplejning.

For 1.000 kr. pr. år kan hver medlemsvirksomhed få adgang til Netgroup for op til to medarbejdere ud over kontaktpersonen.

Indmelding
Indmelding kan ske ved henvendelse til Lars Krusell.

Yderligere oplysninger
Lars Krusell
tlf.: 72 20 34 91
lark@teknologisk.dk
Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C