Teknologisk Institut indgår samarbejde med Kitchen Collective

Stig  Groven

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 72.

Kokke i køkken

Teknologisk Institut indgår samarbejde med Kitchen Collective

Fremover vil kulinariske iværksættere, de såkaldte kitcheneurs, kunne leje sig ind i Foodture Lab via Kitchen Collective. Dermed deles Foodture Lab af flere kitcheneurs på én gang med hurtig og nem adgang til booking.

Udlejning og udviklingsforløb til etablerede fødevarevirksomheder går fortsat direkte igennem Teknologisk Institut.

Foodture Lab på delebasis
Foodture Lab ligger i Agro Food Park i Skejby og er et moderne udviklingskøkken med plads til udvikling og test af innovative løsninger indenfor fødevarer. Foodture Lab er på hele 230 m2 med 5 køkkenstationer. Har man ikke brug for al den plads som iværksætter, er der nu mulighed for at leje det på delebasis.

”Vi har længe ledt efter en løsning, hvor kulinariske iværksættere kan få adgang til Foodture lab på delebasis. Deleøkonomi er oppe i tiden, så hvorfor ikke bruge princippet på Foodture Lab. I stedet for at etablere vores egen model, var det oplagt at indgå i et samarbejde med Kitchen Collective, ” forklarer Stig Groven, Centerchef for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut.

Nem adgang til Foodture Lab via Kitchen Collective
Kitchen Collective er et køkkenfællesskab startet som et inkubationsmiljø på Aalborg Universitet CPH. Siden etableringen i 2015 har 83 kitcheneurs benyttet sig af Kitchen Collectives faciliteter og i dag deler 53 kitcheneurs 3 køkkener. Fremover vil Foodture Lab indgå som det fjerde køkken.

Som medlem af Kitchen Collective kan man fremover få adgang til Foodture Lab via et online system på timebasis. Kitchen Collective tilbyder kulinariske iværksættere at udvikle og lave mindre produktioner i godkendte køkkenfaciliteter, hvor omkostningen for iværksætterne følger deres produktion, da der kun betales for køkkenet, når det bruges.

Nu også i Aarhus
For Kitchen Collective er det første gang, at de formidler et delekøkken udenfor Københavnsområdet.

”En iværksætter vil aldrig nogensinde have mulighed for selv at investere i en facilitet som Foodture Lab. Der er masser af plads og alt det nyeste indenfor køkkenudstyr. Man kan bruge Foodture Lab til udvikling af nye madprodukter, eller udvikling af alternativ catering eller street food. Derudover forventer vi at bruge Foodture Lab til nogle af de netværksaftener, vi afholder for madiværksættere, ” fortæller Mia Maja fra Kitchen Collective.

”Der sker rigtigt meget i Aarhus og omegn indenfor kulinarisk innovation og iværksætteri, og derfor var det naturligt for os at lede efter den rette facilitet i området. Det har vi fundet i Foodture Lab, ”fortæller Mia Maja fra Kitchen Collective.

Adgang til eksperter
Samarbejdet har samtidig den fordel, at man sidenhen kan trække på fødevarespecialisterne på Teknologisk Institut.

”Vi har en lang række specialister, man kan købe sig adgang til i forhold til akkrediterede forbrugertests, mærkningstjek, fødevaresikkerhed, og viden om ingredienser. Dette er typisk aktuelt, når virksomhederne har vokset sig lidt større. Derved er kendskabet og relationen på plads fra en tidlig fase, så det er naturligt at henvende sig til vores specialister” slutter centerchef på Teknologisk Institut Stig Groven.

Læs mere her

Yderligere oplysninger
Teknologisk Institut: Centerchef Stig Groven, mobil 7220 1872, mail: stg@teknologisk.dk, Kitchen Collective: Mia Maja, mobil 25327996, mail: miamaja@kitchencollective.dk.