Teknologisk Institut laver nyt netværk for fødevarevirksomheder - Fødevareklyngen

Steen Harder Ulrichsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 97.

Teknologisk Institut laver nyt netværk for fødevarevirksomheder - Fødevareklyngen

Den 4. september 2014 holdt Teknologisk Institut det første netværksmøde for danske fødevarevirksomheder, der fremover skal være kernen i et nyt klyngesamarbejde under det nationale projekt `Produktion i Danmark´. Klyngen har overordnet fokus på, hvilke automatiseringsløsninger, der især kan have potentiale for øget produktivitet i danske fødevarevirksomheder.

Netværksmødet blev afholdt hos Danrice A/S i Ørbæk på Fyn. Her bød Søren Engstrøm og Henrik Rosenlund, der er henholdsvis produktionschef og vedligeholdelseschef i virksomheden, dagens gæster velkomne og på en efterfølgende rundvisning i virksomhedens lokaler. De besøgende virksomheder var Tenax A/S, Kims A/S og Easy Food A/S.

Steen Harder Ulrichsen og Jacob Kortbek fra Teknologisk Institut gav efterfølgende en kort introduktion til Produktion i Danmark og projektets muligheder for sparring og support til teknologiske udfordringer i netværkets virksomheder. Dagen blev afsluttet med en introduktion til Manufacturing Intelligence ved Kim Johansen fra Teknologisk Institut.

Søren Engstrøm. Det billede, der skal bruges.De deltagende virksomheder var alle enige om, at der er store gevinster at hente i en netværksgruppe, hvor erfaringer og viden kan deles. Det har dannet grobund for en god klynge, der fremover mødes én gang i kvartalet.Søren Engstrøm, der ses på billedet, har store forventninger til klyngen:

”Fødevareproducenter står ofte over for de samme udfordringer, både i forhold til maskiner, robotter, forskellige styresystemer og ansatte. Derfor giver det virkelig god mening for os at samles med andre fødevarevirksomheder og dele erfaringer. Der ud ser vi frem til at afprøve de nyere teknologier, Teknologisk Institut giver os adgang til. Det har vi normalt ikke tid til i hverdagen, ” afslutter han.

 




Vil du vide mere om fødevareklyngen?

Du kan læse meget mere om fødevareklyngens videre aktiviteter ved at gå ind på følgende artikler:

Læs om fødevareklyngens andet netværksmøde d. 6. november 2014 hos Kims A/S her.
Læs om fødevareklyngens tredje netværksmøde d. 5. marts 2015 hos Albani Unibrew her.
Læs om fødevareklyngens fjerde netværksmøde d. 7. maj 2015 hos Cocio Chokolademælk her.