Teknologisk Institut opruster på dyrevelfærd

Dorte Lene Schrøder-Petersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 59.

DMRI-bygning Døgnet 2014

Teknologisk Institut opruster på dyrevelfærd

Nyt selvstændigt dyrevelfærdsteam på Teknologisk Institut. Teamet er samlet på Danish Meat Research Institute, som har årelang erfaring i opgaver med dyrevelfærd på slagtedagen.

Teknologisk Institut, Danish Meat Research Institute, samler nu kompetencerne indenfor dyrevelfærd og opretter et nyt selvstændigt dyrevelfærdsteam. Formålet er at samle og videreudvikle viden om teknologier, som kan dokumentere og sikre velfærden på et slagtedyrs sidste dag – såvel under transport, som i forbindelse med ophold på slagteriet.

- En lige så vigtig grund til at samle aktiviteterne i et selvstændigt team, er det stigende krav, fra offentlighedens side, om at tilgodese dyrevelfærden i hele produktionskæden. Teknologisk Institut forventer således, at instituttet de kommende år vil blive involveret i flere og flere opgaver, hvis formål er at hjælpe virksomhederne med at sikre og dokumentere dyrevelfærden i forbindelse med produktionen, siger teamleder og dyrlæge Dorte Schrøder-Petersen.

Teknologisk Institut har allerede nu udviklet flere teknologier og systemer, der fx ud fra slagtedyrs naturlige flokadfærd sikrer at dyrene stresses mindst muligt på slagtedagen – og dyrene behandles så skånsomt som muligt.

Af projekter, som teamet allerede er involveret i kan bl.a. nævnes:

Til dagligt bliver opgaverne løftet af et velkvalificerede og rutineret team bestående af:

Lars Ole Blaabjerg, seniorspecialist. Lars har en mangeårig erfaring med dyrevelfærd, opsætning af forsøg og håndtering af dyr.

Som teamleder er ansat Dyrlæge, Ph.d. Dorte Schrøder-Petersen. Dorte kommer fra Miljø-og Fødevareministeriet, hvor hun de sidste 14 år har arbejdet med dyrevelfærd.

Yderligere oplysninger
Sektionsleder Dorte Schrøder-Petersen, mobil: 7220 1359, mail: dsc@teknologisk.dk