Temadag: Bedre kvalitet og mindre spild af frisk frugt og grønt med nye emballager

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Test af emballage til grøntsager

Temadag: Bedre kvalitet og mindre spild af frisk frugt og grønt med nye emballager

Kom med til temadag den 25. november på Teknologisk Institut i Aarhus, hvor du kan høre om GUDP-projektet Kvalipak, som har testet en række nye emballageløsninger til at mindske udviklingen af råd i pakket frugt og grønt. Du får også inspirationsoplæg om emballager, madspild og miljøpåvirkning fra en række virksomheder.

I Danmark smider vi årligt over 700.000 ton mad ud, som kunne være spist. Det koster os ikke bare flere milliarder, men udgør samtidig en stor klimabelastning. Projektet Kvalipak, ledt an af Teknologisk Institut og Aarhus Universitet, har sat fokus på dette problem med udvikling af en række nye emballageløsninger til at mindske udviklingen af råd i pakket frugt og grønt. Målet er at reducere madspild i både detailleddet og hos forbrugeren.

På denne temadag præsenterer vi resultaterne fra Kvalipak-projektet og deler en række inspirationsoplæg fra aktører, som alle har som fokus at arbejde mere bæredygtigt med emballager, samtidig med at kvalitet og holdbarhed af produkterne bibeholdes.

PROGRAM

09.30: Kaffe og registrering

10.00: Velkomst

10.15: Kvalipak-projektet: Resultater og findings - Merete Edelenbos, Aarhus Universitet og Helle Allermann, Teknologisk Institut

11.15: Plastdagsordenen – Søren Rahbek Østergaard, Teknologisk Institut

11.45: Frokost og netværk

12:30: Begrænsningens kunst – Helle Huus Bjerge, Årstiderne

13.00: Klimavenlig emballagestrategi - Jo Ottow Svendsen, Salling Group

13:30: Biobaseret plast af restprodukter: perspektiver - Isabel Álvares-Martos, Cellugy A/S

14.00: Kaffe og diskussion

14.30: Farvel og tak for i dag

Tid og sted: Den 25. november 2019 på Teknologisk Institut i Aarhus. Du henvender dig i receptionen, når du ankommer.

Tilmelding: Deltagelse i temadagen er gratis. Du tilmelder dig ved at sende en mail med dit navn og evt. virksomhed til Rikke Nielsen, rnie@teknologisk.dk, senest den 20. november.