Temadag om Manufacturing Intelligence - 2014

Jacob  Kortbek

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 52.

Temadag om Manufacturing Intelligence - 2014

Tirsdag d. 27. maj 2014 husede Teknologisk Institut en temadag om Manufacturing Intelligence. Her var 42 danske og udenlandske deltagere med interesse for produktionsindustriens nye muligheder med Manufacturing Intelligence samlet. Manufacturing Intelligence, der bedst kan betegnes som en metode, spås af dagens arrangør til at kunne blive en af fremtidens svar på den danske industris udfordringer på de globale markeder:

”Manufacturing Intelligence er et begreb, som sigter mod bedre indsigt i produktionssystemet. Med den viden kan vi blandt andet langt bedre sikre kvaliteten i produkter og øge fleksibiliteten i produktionen og det er yderst nyttigt i en dynamisk verden som vores. Vi ønsker jo alle, at danske virksomheders produktion kan bibeholdes i Danmark, og derfor er der løbende behov for at se på relevante muligheder for at skabe bedre konkurrenceevne, ” forklarer Jørgen Jørgensen, der til dagligt er konsulent i IPU.

Et kig mod fremtiden

Dagen bød på forskellige oplæg om nogle af de vigtigste fremadrettede forskningsprogrammer om Manufacturing Intelligence. Blandt andet fortalte Kim Johansen fra Teknologisk Instituts center for robotteknologi om Big Data og hvordan man som virksomhed kan anvende metoden til at analysere data på tværs af maskiner ved hjælp af sensorer.

For Project Execution Manager i Grundfos A/S, Kurt Vendelbo, var det særligt oplæg om platforme og arkitektur, der var relevante for Grundfos´ arbejde, men dagen gav også nye og interessante input:

”Jeg kan bestemt se nogle fordele i LEGO´s tanker om modellering. Det her med at have en base for en produktionsenhed som alligevel er fleksibel er noget af det, som mange af os arbejder med lige nu. Vi skal som produktionsvirksomhed blive mere og mere fleksible og omstillingsparate, fordi kravene ændrer sig hele tiden, så det var virkelig interessant at høre om”

Blandt dagens andre gæster var også samarbejdsvirksomheder på Produktion i Danmark og deltagere i MADE, der begge er initiativer, der ønsker at styrke den danske fremstillingsindustri ved hjælp af nye teknologier.

Du kan læse mere om initiativerne på