Termisk isolering - Standardisering - S-181 Udvalget

Lars  Olsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 74.

Termisk isolering - Standardisering - S-181 Udvalget

Dansk standard S-181 og CEN/TC 89, 88 og 371

Teknologisk Institut deltager i standardiseringsudvalg og andre nationale og internationale fora, som har til formål at sikre vidensopdatering og i relevant omfang at påvirke nye standarder og krav med danske synspunkter.

Udvalgsarbejdet i S-181 fokuserer på området termisk isolering, som omfatter beregning af varmetab og energiforbrug for bygninger, herunder også installationer. Der arbejdes desuden med produkt- og teststandarder for isoleringsmaterialer.

Arbejdet i S-181 udvalget omfatter vedligeholdelse og implementering af standardarderne DS 418 (Beregning af bygningers varmetab) og DS 452 (Termisk isolering af tekniske installationer), som der henvises til i Bygningsreglementet. I forbindelse med udvalgsarbejdet er der udarbejdet DS-informationerne DS/INF 418-1 (Beregning af kuldebroer med detaljerede beregningsprogrammer) og DS/INF 418-2 (Beregning af effektiv varmekapacitet for bygninger).

En væsentlig opgave relateret til udvalget er at tilpasse de danske standarder til de europæiske standarder på området.

Udvalget følger aktivt det europæiske arbejde i CEN/TC 89 (Thermal performance of buildings and building components), CEN/TC 88 (Thermal insulation and products) og CEN/TC 371 (Energy Performance of Building project group) samt den internationale tekniske komité ISO TC 163 (Thermal performance and energy use in the built environment).