Test af elbiler

Kim  Winther

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 10.

Test af elbil

Test af elbiler

Vi tilbyder både indendørs og udendørs test af elbiler, så I får et realistisk billede af deres formåen. Vi kan teste, hvor det skal være og har til formålet et rullende testværksted med alt testudstyr, som en el-bil kan begære. Vi giver efter testen svar på fx bilens rækkevidde ved forskellige kørestile, hvor meget energi det koster at have varmeblæseren sat til og bilens sikkerhedssystemer.

Del af europæisk elbil-projekt
Den udendørs test af elbiler er udviklet i 2012 sammen med europæiske bilproducenter og to tyske partnere TÜV og FKA. Vi testede elbiler i det europæiske projekt, Green eMotion. Vi anvendte metoden, som gør det muligt at teste adskillige biler samtidig og sætte bilen i et realistisk udendørs miljø – modsat hvis vi kun anvendte rullefelter indendørs.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Test af kørestil og rutekortlægning i eksisterende bil vha. GPS og OBD (nyttigt for at træffe valg om elbil)
  • Udendørs test af elbiler, hvor vi måler på energiforbrug ved forskellige kørestile, fuldt læsset, med varmeblæseren sat til osv.
  • Udendørs test af bilens ydeevne med accelerationstest, rækkeviddetest og test af tophastighed
  • Test på rullefelt under acceleration, nedbremsning og vedvarende belastning i længere tid
  • Batterisimulering, vi kan give ret præcise svar på batteriets tilstand uden at tage det ud af bilen, med vores model til batterisimulering – vel at mærke hvis vi tager højde for en bestemt kørestil
  • Rullende testværksted med ladestation, datalogger, gateway trådløs dataoverførsel fra testbil, CAN BUS berøringsfrie sensorer, GPS, vejrstation, L-AUS-værktøj osv., som vi kører ud med til test

Video

Se en video om vores test her

Cases