TI lancerer eget udviklingsmiljø for teknologi-startups

Morten Dahl Mølgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 03.

På billedet ser du indgangen til Fablab på Teknologisk Institut.

TI lancerer eget udviklingsmiljø for teknologi-startups

Og søger lige nu efter de første deltagende virksomheder. Kender du nogen?  

Hvor går man som ung nystartet teknologivirksomhed hen, når man har behov for at løfte sig til næste niveau? Fremover er det naturlige svar Teknologisk Institut, som netop har lanceret en inkubator, særligt for iværksættere der baserer sine produkter på hardware.

TI Inkubator er dens navn og gennem aktivt brug af instituttets godt 40 centre, vil det nystartede udviklingsmiljø kunne støtte de unge virksomheder med både teknologisk og markedsmæssig validering af forretningsideen.

Det fortæller Morten Dahl Hansen fra Ide & Vækst, der er blandt inkubatorens initiativtagere.
- Der mangler generelt markedsfokuserede udviklingsmiljøer for de virksomheder, der særligt baserer sig på teknologi, forklarer han. Instituttet er det helt oplagte sted at lægge netop sådan en inkubator, fortsætter han.

Potentielle deltagervirksomheder søges
Lige nu søger Morten Dahl Hansen efter de første virksomheder, der kan starte i januar.

For at deltage, skal man dels være en nyligt opstartet virksomhed, hvis produkter er helt eller delvist baseret på hardware – dels skal man forpligte sig til at deltage i hele udviklingsforløbet, der løber over fem måneder med cirka 10 workshops og sparrings-sessioner.  

Netop ved at kombinere et forløb, hvor der både udvikles på det markedsmæssige og det teknologiske, kommer virksomhederne langt stærkere ud i den anden ende, siger Morten Dahl Hansen.

- For at sikre at der er et reelt marked for virksomhedernes ide, har vi indført en ”stage-gate”, der forpligter deltagerne i at validere det forretningsmæssige, inden de bruger ressourcer på den teknologiske del, forklarer han.  


Rådgivning og udvikling er gratis
Selvom alle deltagere skal igennem de samme overordnede moduler, bliver forløbene tilrettelagt individuelt efter virksomhedens behov.

I det første inkubationsforløb er der plads til syv virksomheder, som periodisk kan ”flytte ind” på instituttet, blandt andet i forbindelse med sparring, workshops og brug af prototypeværkstedet på Teknologisk Institut.

Forløbet er gratis for de udvalgte virksomheder og inkluderer teknisk udvikling, rådgivning og sparring og finansieres af Otto Bruuns Fond og Nordeas Iværksætterfond