Tre gode råd til virksomheder, der vil i gang med Industri 4.0

Jacob  Kortbek

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 52.

Tre gode råd til virksomheder, der vil i gang med Industri 4.0

Øget produktivitet, forbedret kvalitet og minimering af fejl. Det er bare nogle af de gevinster, man kan høste ved at benytte sig af de teknologiske muligheder, der er til stede inden for Industri 4.0.

Rasmus Hasle, der er faglig leder hos Teknologisk Institut giver her tre gode råd til at komme i gang med Industri 4.0.

1. Øv dig på de data, du har
Man behøver ikke at forsøge at lave den optimale løsning fra dag et, for det er langt fra en let opgave. Man ved ikke nødvendigvis, hvad målet er, før man har undersøgt området lidt.

Forsøg derfor at komme i gang baseret på det, du allerede har adgang til. Vær konkret og start med små, veldefinerede opgaver. Så kan man altid bygge på efterfølgende. 

2. Hvis du ikke har nogen data, så find dem
Det kan være svært at finde værdifuldt data i ens produktion eller i ens virksomhed generelt. Som produktionsvirksomhed med flere forskellige produktionsanlæg er der eksempelvis en stor gevinst i at have ligelig belastning på ens udstyr, og det kan man nemt opnå ved at lave simple målinger på ens belastningstider rundt omkring i produktionen.

3. Beskriv dit ønskescenarie
Lad ikke teknologien være en begrænsning. Mange sætter sig ned i dag og forsøger at beskrive deres ønskescenarie baseret på den teknologi, de har kendskab til. Dette kan vise sig at være en begrænsende faktor, da det er de færreste, der har kendskab til alle relevante teknologier. 

Hvis du tager teknologien ud af ligningen og beskriver dit ønskescenarie - i form af en løsning - er det langt nemmere at beskrive overfor potentielle samarbejdspartnere, hvor det er, du gerne vil hen med din virksomhed.

Lyt til Rasmus Hasles gode råd i ovenstående video og læs mere om, hvordan Teknologisk Institut kan hjælpe din virksomhed i gang med Industri 4.0 lige her.