Udmattelsesprøvning

Matias Oudal Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 40.

To mænd iagttager træktest

Udmattelsesprøvning

Som producent af stålkonstruktioner og -komponenter er det vigtigt at forholde sig til, hvordan ens materiale klarer sig i forbindelse med udmattelse.

Rigtig mange havarier og konstruktionsfejl opstår på grund af svingende laster over længere tid. Det kan både være relevant i forhold til materialet i sig selv - men specielt også i forbindelse med svejste og boltede samlinger.
Se hvilke typer test, vi tilbyder

Stålkomponenters design har også meget at sige i forbindelse med modstandsdygtighed over for udmattelsesbrud – skarpe hjørner, artefakter fra bearbejdning og spændingskoncentrationer i komponenterne er alle medvirkende til at øge risikoen for udmattelsesbrud i komponentens levetid. 

På Teknologisk Institut har vi mange års erfaring med at udarbejde SN-kurver for en lang række materialer - og med at udføre udmattelsesprøver på bolte og svejste samlinger. Har du brug for at kende eller dokumentere dit produkts modstand mod udmattelsesbrud? Så er du meget velkommen til at kontakte vores erfarne konsulenter.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Udmattelsestest af komponenter og materialer med laster op til 500 kN.
  • Tilpasning af kundespecifikke testopstillinger til afdækning af udmattelsesproblematikker
  • Rådgivning og sparring med henblik på vurdering af metalkomponenters levetid i forhold til udmattelse.