Udvikling af ny minireaktor til effektiv fremstilling af brint til brændselsceller

Jens  Christiansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 98.

Udvikling af ny minireaktor til effektiv fremstilling af brint til brændselsceller

Teknologisk Institut er med til at sikre, at Danmark er blandt de førende lande inden for forskning i vedvarende energi baseret på brint. Som en ny brintaktivitet blandt mange andre er Instituttet i færd med at udvikle en reaktor, der kan fremstille ren brint af ammoniak fra den såkaldte brintpille.

Udvikling af ny minireaktor til effektiv fremstilling af brint til brændselscellerReaktoren tænkes anvendt i støj- og forureningsfrie strømgeneratorer eller indbygges i brintbiler.

Foreløbig er der udviklet en reaktor i laboratoriet, som kan producere brint nok til en 1 kW brændselscelle. Reaktoren er så effektiv, at kun 7% af energien går tabt.

- Vi tror på, at brintpillen er et godt bud på fremtidens brændstof. Brint skåner miljøet og er oplagt at bruge som et grønt alternativ til benzin, når det kan lagres på piller, siger brintekspert Jens Christiansen fra Teknologisk Institut, der leder udviklingsarbejdet. Projektet er støttet af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling med 3,5 mio. kr. Partnere i projektet er Amminex A/S, Grundfos A/S og Danmarks Tekniske Universitet.

Mission
Nye materialer til et bæredygtigt samfund.

Vision
Danske virksomheder og universiteters foretrukne samarbejdspartner inden for rådgivning, udvikling og test af nye materialer og -materialeteknologier.

Strategiske indsatsområder

  • Biopolymerer 
  • Energimaterialer
  • Nanokompositter
  • Smart materials
  • Katalytiske materialer
  • Medico-materialer