Undersøgelser af forbrugerprodukter for bisphenol A (BPA)

Ulla  Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 53.

Undersøgelser af forbrugerprodukter for bisphenol A (BPA)

Myndigheder og forbrugere stiller i dag skærpede krav til, at producenter, importører og distributører dokumenterer, at deres produkter overholder den europæiske og nationale lovgivning. Et af de stoffer der er specielt fokus på fra både Miljøstyrelsens og forbrugernes side er bisphenol A (BPA). Bisphenol A anvendes hovedsageligt i tilvirkningen af polykarbonat plast.

I Danmark er der særligt skrappe krav vedr. indholdet af bisphenol A indholdet i produkter til børn (sutteflasker, sutter, etc.) i aldersgruppen 0-3 år, hvor indhold af bisphenol A foreløbigt ikke accepteres. For resten af EU er det tolerable daglige indtag (TDI) 2006 blevet fastlagt til 0,05 mg/kg kropsvægt.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
Kemisk og Mikrobiologisk Laboratorium er et uvildigt og uafhængigt laboratorium akkrediteret af DANAK iht. DS/EN ISO/IEC 17025 (tidl. EN 45001). Akkrediteret prøvning udføres med høje krav til kvalitetssikring og er sikret anerkendelse i hele Europa. Laboratoriet er desuden godkendt af Lægemiddelstyrelsen iht. § 39 til at udføre GMP-analyser.

Analyselaboratoriet råder over avanceret analyseudstyr, som kan anvendes til kortlægning af produkters indhold af BPA. Afhængig af produktets anvendelse og målgruppe sammensættes et relevant analyseprogram.

Teknologisk Institut, Kemisk og Mikrobiologisk Laboratorium kan være behjælpelig i forbindelse med:

  • Test af totalindhold af bisphenol A (og bisphenol S) i en række forbrugerprodukter, såsom sutteflasker, narresutter og andre fødevarekontaktmaterialer
  • Specifik migration af bisphenol A fra forbrugerprodukter til kontaktsimulanter (kunstigt sved, spyt, etc.) 
  • Analyse af indhold af andre problemstoffer såsom ftalater (phtalater), PCB og azofarvestoffer i mange forskellige matricer.

Links