Undersøgelser af termopapir/kasseboner for bisphenol A (BPA)

Ulla  Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 53.

Undersøgelser af termopapir/kasseboner for bisphenol A (BPA)

Myndigheder og forbrugere stiller i dag skærpede krav til, at producenter, importører og distributører dokumenterer, at deres produkter overholder den europæiske og nationale lovgivning. Et af de stoffer der er specielt fokus på fra både Miljøstyrelsens og forbrugernes side er bisphenol A (BPA) idet det er under mistanke for at være hormonforstyrrende. BPA anvendes i plastindustrien. Stoffet finder dog også anvendelse i såkaldt termopapir, der anvendes som kasseboner i detailhandlen, parkeringsbilletter og togbillet. Det er i øjeblikket særligt fokus på denne eksponeringskilde, idet der er rapporteret indhold af op til 1,7 % BPA i dette termopapir af svejtsiske forskere samt at BPA’en afsættes på fingrene ved forsøgspersonerne.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
Kemisk og Mikrobiologisk Laboratorium er et uvildigt og uafhængigt laboratorium akkrediteret af DANAK iht. DS/EN ISO/IEC 17025 . Akkrediteret prøvning udføres med høje krav til kvalitetssikring og er sikret anerkendelse i hele Europa. Laboratoriet er desuden godkendt af Lægemiddelstyrelsen iht. § 39 til at udføre GMP-analyser.

Analyselaboratoriet råder over avanceret analyseudstyr, som kan anvendes til kortlægning af produkters indhold af BPA. Afhængig af produktets anvendelse og målgruppe sammensættes et relevant analyseprogram efter de nyeste internationale forskningsresultater fra bl.a. den nedenstående svejtsiske undersøgelse.

Teknologisk Institut, Kemisk og Mikrobiologisk Laboratorium kan være behjælpelig i forbindelse med:

  • Test af totalindhold af bisphenol A (og bisphenol S) i termopapir.
  • Specifik migration af bisphenol A fra termopapiret til kontaktsimulanter (kunstigt sved, spyt, etc.), hvorved forskellige eksponeringsscenarioer imiteres.
  • Bestemmelse af afsætning af bisphenol A på fingre ved direkte kontakt i henhold til anerkendte udenlandske forskningsresultater

Links