Varmepumper - Varmepumpeordningen

Claus Schøn Poulsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 14.

Varmepumper - Store varmepumper til industri og fjernvarme

Varmepumper - Varmepumpeordningen

VarmePumpeOrdningens (VPO) overordnede formål er at bidrage til at minimere energiforbrug og emission ved anvendelse af varmepumper (lav miljøbelastning), samt at tilstræbe at anlæggene arbejder med en rentabel driftsøkonomi i hele anlæggets levetid (god privatøkonomi).

VarmePumpeOrdningen har et garantikoncept, og grundtanken bag dette er, at en kunde skal kunne stole på at få et kvalitetsanlæg, når det er blevet korrekt udført af et VPO-medlem i overensstemmelse med VPO's krav til beregning og dimensionering og i øvrigt er blevet installeret og serviceret iht. VPO's kvalitetssikringskoncept. Kvalitetssikringskonceptet giver installatørerne mulighed for at dokumentere udført projektering, installation og service over for slutbrugerne. Via et mærkatsystem synliggøres over for kunderne, anlæggene installeres og serviceres iht. VPO´s kvalitetssikringskoncept og derved har gjort sig fortjent ”det blå stempel”. Installatørernes grundlæggende kompetence opbygges via gennemførelse af basiskurser, samt opfølgende update-kurser.

VPO er en ”ordning” og ikke en ”forening”. VP-ordningen er organiseret som en selvstændig, juridisk og regnskabsmæssig enhed, der styres og administreres af et VPO-udvalg. Dette udvalg består af 10-11 medlemmer, som repræsenterer parter, der beskæftiger sig med produktion, installation, drift, service og vedligeholdelse, udvikling, forskning, samt test af varmepumpeanlæg.

Ordningen administreres af et sekretariat, som udvalget har etableret i henhold til ordningens vedtægter og med en sekretariatschef som daglig leder. Sekretariatet, der p.t. er placeret ved Teknologisk Institut, varetager ordningens drift efter udvalgets anvisninger.

Medlemsfordele
Som medlem af VPO er du en del af et professionelt samarbejde mellem el-installatører, VVS-installatører og kølemontører, der alle arbejder med installation og servicering af varmepumper til private. Som installatør vil du kunne anvende VPOs kvalitetsmærke i din egen markedsføring, hvilket også giver potentielle kunder mulighed for, at kunne finde dig i VPOs database over godkendte medlemmer. Udover at virke som et kvalitetsstempel kan du også minimere omfanget af fejl og reklamationer, da VPOs garantiordning også fungerer som en sikkerhed for, at eventuelle fejl bliver håndteret korrekt. Herudover, får du blandt andet også adgang til VPOs beregningsprogram til dimensionering og dokumentation, som er markedets bedste!

Garanti for kunden
VarmePumpeOrdningen fungerer som en garanti for såvel installatørerne som for slutbrugerne, som ønsker at investere i en varmepumpe. Hvis du som privat bruger vælger, at købe din varmepumpe hos en installatør, der er medlem af VPO får du en ekstra garanti fra installatøren. Denne garanti er et bevis på, at dit nye anlæg er dimensioneret og installeret i forhold til VPOs kvalitetskrav. Det betyder også, at hvis der opstår tekniske problemer med installationen, så har VPO en pulje, der dækker problemet. Herudover sikrer VPO også, at installatøren er i stand til at hjælpe med råd og vejledning således, at du ender med en varmepumpe, der passer perfekt til netop din bolig og dit varmebehov.

Læs mere
For mere information om VPO, samt kontaktoplysninger besøg da; www.vp-ordning.dk