VELFÆRDSTEKNOLOGI ANNO 2021: Færre hænder - mere omsorg

Birgitte Østergård Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 25.

Velfærdsteknologi anno 2021

VELFÆRDSTEKNOLOGI ANNO 2021: Færre hænder - mere omsorg

Deltag i årets velfærdsteknologiske konference den 14. september 2021 i Odense, hvor der er tid til at lade sig inspirere og tanke ny viden til dit arbejde med velfærdsteknologi.


CareNet inviterer til en dag i velfærdsteknologiens tegn til den nationale konference Velfærdsteknologi anno 2021, som vi afholder den 14. september 2021 klokken 9:00-16:00 i Odense Congress Center (OCC). Det sker i samarbejde med brancheforeningen Danish.Care og Teknologisk Institut.

DERFOR SKAL DU DELTAGE

 • Lyt til inspirerende oplæg om 'best practice', nye tendenser og redskaber til at overvinde implementeringens udfordringer
 • Oplev state-of-the-art inden for velfærdsteknologi og hjælpemidler, når branchen udstiller deres mest innovative løsninger
 • Stil spørgsmål, del erfaring og netværk med Danmarks førende fag- og branchefolk inden for velfærdsteknologi
 • Få svar fra forskellige eksperter, når vi stiller spørgsmålene... 

  Kan velfærdsteknologi medvirke til at sikre varme hænder, hvor der er mest brug for dem i fremtidens nære sundhedsvæsen?

  Hvordan uddanner vi fremtidens sundhedsprofessionelle i brugen af velfærdsteknologi og hjælpemidler? 

  Hvordan ser fremtiden ud for velfærdsteknologi i kommunerne - ikke mindst på bagkant af COVID-19-pandemien og en ny, sundhedsmæssig virkelighed i kommunerne?

-

-

FÆRRE HÆNDER - MERE OMSORG

Et år med corona har for mange kommuner været et tvunget springbræt til implementering af velfærdsteknologi og større anvendelse af allerede implementerede løsninger. Det viser en undersøgelse af kommunernes anvendelse af velfærdsteknologi i 2020.

Undersøgelsen viser også en vedvarende og let stigende erkendelse af velfærdsteknologiens nødvendighed for at kunne fastholde velfærdsniveauet i de danske kommuner. Det skyldes blandt andet den forventede mangel på varme hænder i fremtiden.

Ifølge FOA kommer vi til at mangle 40.000 medarbejdere i ældreplejen i 2028. Det er et stort problem for social- og sundhedssektoren i Danmark, som vil blive sat under et stort pres.

Uudnyttet potentiale i anvendelse af velfærdsteknologi i kommunerne

Der ligger endnu et stort og uudnyttet potentiale i kommunerne, når det kommer til anvendelse af velfærdsteknologiske løsninger som supplement til social- og sundhedsansatte. Den innovative drivkraft i Danmark er stor, og også i udlandet bliver der set mod Danmark, når spørgsmålet går på netop velfærdsteknologi.

Til at indfri potentialet er det dog nødvendigt at sætte fokus på, hvordan vi uddanner social- og sundhedsansatte i velfærdsteknologi og hvor det giver mening at bringe velfærdsteknologien i spil.

Det er disse problemstillinger, vi vil bringe på banen til årets konference "Velfærdsteknologi anno 2021" - med journalist og forfatter Nynne Bjerre Christensen ved roret som moderator.

-

 

VORES TO KEYNOTE-SPEAKERS

-

-

PROGRAM

Dørene åbner klokken 08:00, hvorfra du kan registrere dig.

Der serveres morgenmad fra klokken 8:30 og indtil vi skyder konferencen i gang klokken 09:30.

Du vil herefter kunne få inspiration og lytte til erfaringer om nedenstående:

Kan sensorbleer aflaste personale og sikre værdighed hos borgerne? Aabenraa Kommune deler deres erfaringer.

Velkomstrobotter på plejehjem: Kan en robot aflaste sundhedspersonalet på demensplejehjem i en travl hverdag? Aalborg Kommune fortæller.

Færre hænder i plejen - hvordan hænger det sammen med øget selvstændighed, øget livskvalitet og øget kvalitet i medicingivningen? Lyt til en kommunes erfaringer med at anvende en medicinrobot.

Robotter som fremtidens personlige hjælpere? En robothund som førerhund, og en robot som assistent på plejecenteret eller i hjemmet – er det fremtiden? Teknologisk Institut folder ud.

Robotter til rehabilitering: Hør, hvordan robotter kan automatisere rehabiliteringstræning og derved frigøre personaleressourcer til andre vigtige opgaver.

En ny måde at flytte patentier på: Køge Hospital fortæller om deres erfaringer med robotteknologi til at hjælpe og aflaste personale med tunge løft.

Simple alarmknapper og større selvstændighed: Hør om erfaringer fra en slubruger med de nye muligheder for, at borgere på en sikker måde kan varetage dele af egen behandling, mens plejepersonalet følger med på distancen.

Det optimale samspil mellem frontpersonale og teknologiudviklere - og lær i samme forbindelse, hvad en 3D-printer kan gøre for en kirurg, hvad VR kan gøre på en fødeafdeling og hvad musik kan gøre for hjerneskadedes ernæring.

Biomarkører og hurtig diagnosticering: Hør om den nyeste teknologi til hurtig diagnosticering af eksempelvis infektioner og COVID-19, så den rette behandling kan sættes i gang så tidligt som muligt.

Nye muligheder med exoskeletter: Lær om om de nyeste teknologier inden for exoskeletter, som kan anvendes både til aflastning af personale og til at støtte borgere med ekstra styrke i svækkede legemsdele.

Intelligente drikkeglas: Bliv klogere på, hvordan et teknologisk drikkeglas kan forebygge dehydrering ved blandt andet at måle væskeindtag og motivere borgere og patienter til at drikke mere væske.

Forebyggelse af tryksår: Hør om en intelligent sengeløsning, der forebygger tryksår ved automatisk at skifte position hos den sengeliggende, og som samtidig aflaster personalet for tunge løft og belastende arbejdsstllinger.

Digital genoptræning: Hvordan kan digital træning give bedre muligheder for at genoptræne i eget hjem?

Implementér forandringer – ikke teknologi: Varde Kommune deler ud af sine erfaringer.


Konferencen slutter klokken 16:15.


-

 

DELTAGERPROFIL

Konferencen er for alle – både fra kommuner, regioner og private virksomheder, der arbejder med eller har interesse for det velfærdsteknologiske felt og hjælpemidler.
 

PRISER

Standard
2.995 kroner ex. moms

CareNet-medlem og/eller Danish.Care-medlem
2.520 kroner ex. moms

Der vil være rabat til studerende fra universiteter, erhvervsakademier og professionshøjskoler. Kontakt i denne forbindelse seniorkonsulent Anders Lyck Fogh-Schultz fra Danish.Care, som koordinerer fællestilmelding af studerende. Hans mailadresse er alfs@danish.care. Bemærk: Tilladelse fra studiested nødvendig inden tilmelding.
 

-

UDSTILLING AF STATE-OF-THE-ART VELFÆRDSTEKNOLOGI

Vi byder i forbindelse med konferencen på håndgribelig inspiration i et udstillingsområde, hvor du kan opleve virksomheder med state-of-the-art inden for både dansk og udenlandsk velfærdsteknologi og hjælpemidler.

Ønsker du som virksomhed at udstille? Du kan læse mere her eller gå direkte til udstillertilmelding her.

-

SIKKERHED - FREM FOR ALT

Odense Congress Center garanterer, at alle på ethvert tidspunkt udstukne retningslinjer for afvikling af messer overholdes. Gæster i OCC er sikret:

 • Sikker afstand
 • God hygiejne
 • Trygt indendørsmiljø

Læs mere her
 

-