Velfærdsteknologikonsulent efter kursus: Nu taler vi samme sprog

Lone  Gaedt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 82.

Velfærdsteknologikonsulent efter kursus: Nu taler vi samme sprog

Hos Teknologisk Institut mærkes det stigende behov for at dokumentere effekterne af velfærdsteknologi i kommunerene. Efterspørgslen på Instituttets kursus i det praktisk orienterede evalueringsredskab VTV (VelfærdsTeknologiVurdering) stormer frem med overbookede kurser i Københavns Kommune, som uddanner 120 medarbejdere i anvendelse af redskabet.

- Vi oplever, at landets kommuner har et stort fokus på gevinsterne fra den velfærdsteknologi, som efterhånden har været en del af Sundheds- Social-, Ældre og Handicapområdet i en del år nu. Det er nu, at afkastet viser sig, og det er klart, at det skal dokumenteres om velfærdsteknologien giver de forventede effekter og gevinster, siger konsulent Randi Villebro Jørgensen fra Teknologisk Institut og fortsætter.

- Ingen har råd og tid til at investere i noget, som ikke virker eller giver værdi for både borgere, medarbejdere og kommune.

 LÆS OGSÅ: Vejen til det velfærdsteknologiske nirvana

Teknologisk Institut står bag udviklingen af VTV-redskabet, som gør det nemmere for kommunernes medarbejdere at gennemføre systematiske evalueringer af velfærdsteknologi på tværs af områder.

- VTV-redskabet er let at anvende, og det er med til, at vi ikke skal opfinde den dybe tallerken hver gang, vi skal evaluere, siger specialkonsulent Anne Hasselbalch fra Københavns Kommune.

- Medarbejderne gennemfører et seks timers kursus i anvendelsen af VTV-redskabet, og så er de kørende. Det letter arbejdet helt utroligt meget, at vi taler samme sprog og gør tingene på samme måde, når vi evaluerer, tilføjer hun.

I videoen øverst i artiklen kan du få et kort indtryk af, hvad man får ud af et VTV-kursus.

Læs mere om kurset og find ud af, hvordan du tilmelder dig i nedenstående dokument.