.jpg)
Videnhuller blev udfyldt med spritny viden og erfaringer til "Velfærdsteknologi anno 2019"
Til årets konference "Velfærdsteknologi anno 2019" var banen kridtet op til velfærdsteknologiens vigtigste spillere.
Den udsolgte konference - der var arrangeret i samarbejde mellem Teknologisk Institut, CareNet og DanishCare - løb af stablen tirsdag den 3. september.
Med en croissant i den ene hånd og en kop kaffe i den anden satte deltagerne sig til rette i den store konferencesal, hvor Troels Vilms Pedersen, programchef hos Teknologisk Institut, åbnede konferencen sammen med Morten Rasmussen, som er direktør i Danish.Care. Her løftede de sløret for resultaterne fra årets undersøgelse om velfærdsteknologi i de danske kommuner.
De deltagere, som havde sat sig bagerst i lokalet, kunne måske fornemme en summen fra udstillerområdet inde ved siden af. Allerede på et tidligt stadie vidnede det om, at dagen ville byde på videndeling og masser af erfaringsudveksling.
Videnhuller og hverdagsproblemstillinger
Journalist Nynne Bjerre Christensen var moderator på dagen, og netop videndeling var på dagsordenen, da hun præsenterede centerchef i Danske Regioner Mette Lindstrøm for deltagerne.
- Jeg er her i dag på "Velfærdsteknologi anno 2019" for at tale om, hvordan regioner, kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner kan arbejde endnu mere sammen om teknologi og innovation, fortalte Mette Lindstrøm.
Efter oplægget gæstede lektor på University College Nord (UCN) Tina Helle scenen.
Med egne erfaringer om at overføre eksisterende teknologier på andre anvendelsesområder satte Tina Helle tankerne i gang hos konferencens deltagere.
- Ét af de gå-hjem-budskaber, som jeg har præsenteret, er, at jeg mener, vi skal være endnu bedre til i hverdagen at gå på jagt efter videnhuller og problemstillinger, som kunne kalde på teknologiske løsninger, fortalte Tina Helle.
38 udstillere
Til konferencen havde deltagerne rig mulighed for at dykke ned i forskellige velfærdsteknologiske emner og problemstillinger.
Udover faglige, inspirerende oplæg var i alt 38 udstillere klar til at fremvise state-of-the-art inden for både dansk og udenlandsk velfærdsteknologi.
Én af de virksomheder, man kunne opleve, var Take a Walk VR, som arbejder med virtual reality. Hos Jesper Roy, direktør i Take a Walk VR, var tilfredsheden med konferencen stor. Spørgelystne deltagere havde besøgt standen, vist interesse og også turdet at udfordre.
- Det er godt med et bredt segment. Det er altid dejligt at møde mennesker, vi kender, men det er især godt at møde mennesker, vi ikke kender, sagde Jesper Roy.
Lattermild afslutning
Stemningen var fortsat god, da deltagerne satte sig til rette inden dagens afsluttende oplæg.
Med en hjertevarm fortælling rundede Søren Holmgren konferencen af med sine beretninger om udfordringerne ved at være blind, og hvordan ny teknologi hjælper ham i sin dagligdag. Tog man et kig rundt i salen under oplægget, ville man opdage, at de fleste deltagere sad med et smil på læben.
Nåede man ikke med til årets konference - eller gav den for årets deltagere og udstillere smag på mere - så kan man allerede nu skrive næste års dato i kalenderen. "Velfærdsteknologi anno 2020" kommer til at foregå den 8. oktober 2020.