Virksomheder og unge med handikap tager udfordringen op

Jørgen  Løkkegaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 70.

Virksomheder og unge med handikap tager udfordringen op

Touch screens. De findes snart overalt. På vaskemaskiner, komfurer, billetautomater, telefoner og listen er uendelig. For mennesker med synshandicap eller nedsat finmotorik kan den glatte overflade på touch screens betyde, at de ikke kan føle knapper og derved ikke kan betjene apparater, som er en nødvendighed i dagligdagen.

Unge med handikap lever hver dag med udfordringer som disse. Og det er her, Velfærdsfabrikken kommer ind i billedet. Projektet - som er et samarbejde mellem SUMH og Teknologisk Institut - er sat i verden for at bringe disse unge og deres udfordringer tættere på virksomheder og fageksperter, så de sammen kan udvikle nye bud på løsninger af udfordringerne.

- Jeg er spændt på at se, hvad projektet afføder. Mit håb er at se helt nye, innovative produkter eller services, som kan hjælpe disse unge mennesker med at leve et selvstændigt liv, siger konsulent Randi Villebro Jørgensen fra Teknologisk Institut, som netop har afholdt et meetup i Velfærdsfabrikken, hvor 20 konkrete udfordringer blev præsenteret for interesserede virksomheder.

- Det er interessant at se, hvordan virksomhederne bliver udfordret. De kommer selvfølgelig med alle deres nuværende ekspertiser, men vi udfordrer dem også på det, som de ikke ser som deres kerneydelse. Vi skubber dem til at få øje på de usynlige ressourcer, fremhæver hun.

   LÆS OGSÅ: Velfærdsfabrikken: Nyt innovationsprojekt for og med unge med handicap

Unge får lov at fortælle med egne ord
Samskabelse er nøglen i Velfærdsfabrikken - og en metode, som de unge sætter stor pris på.

- Det har været rigtig fedt, at folk har stillet spørgsmål og været interesseret i at høre min mening, siger studerende Lea Hedegaard Boller, som selv er kørestolsbruger.

- Jeg synes, det er rigtig vigtigt at få sat fokus på de her problematikker - og hvor forskellige de kan være. Det, at man så også møder hinanden person til person, tror jeg gør rigtig meget for begge parter. Så har man et mål, og man har ansigt på dem, man hjælper, tilføjer hun.

Velfærdsfabrikken har siden årsskiftet arbejdet på at finde gode match mellem de unge og deres hverdagsudfordringer og virksomheder, som har ressourcer og kompetence til at arbejde med løsninger til udfordringerne. I ovenstående video kan du få et glimt, fra da Velfærdsfabrikken fornylig tog et skridt nærmere dette mål.