Webinar: Kombinér flere robot- og sensorteknologier til at løse nye opgaver

Jonas  Bæch

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 83.

-

Webinar: Kombinér flere robot- og sensorteknologier til at løse nye opgaver

Nye platforme og sensorer gør det muligt for flere robotter at samarbejde om komplekse opgaver i nye domæner. Deltag i vores webinar den 30. juni 2022, hvor robotspecialister og virksomheder deler ud af nyeste viden på området. 


Nye robotplatforme – der både kan rulle, gå eller flyve – kommer på markedet, og ved at bruge en kombination af disse platforme kan man øjne mulighed for at automatisere opgaver i domæner, der traditionelt ikke har været automationsvenlige. 

Teknologisk Institut, Aalborg Universitet og Odense Robotics inviterer nu til et webinar, som tager udgangspunkt i resultaterne fra projektet Enabling Technologies for Multi-Robot Systems, hvor formålet har været at udforske multirobotsystemers muligheder i nye domæner.  

Hvilke teknologier kræves for at muliggøre multirobotsystemer til gavn i nye domæner? Hvordan får man forskellige robotsystemer til at kommunikere og dele relevant data?

Det er mere specifikt spørgsmålene, som robotspecialister fra Teknologisk Institut og Aalborg Universitet er i færd med at jagte, og de vil til webinaret – sammen med en række virksomhedspartnere – dele ud af deres foreløbige erfaringer. 

De multirobotsystemer, der er undersøgt i projektet, er en kombination af mobile robotter og flyvende droner udstyret med følgende forskellige sensorer: 

  • 3D lidar 

  • Hyperspektralt kamera 

  • RGB-/dybdekameraer 

  • GPS 

  • IMU 

Data fra ovenstående sensorer kan anvendes til miljøforståelse for robotterne og er specielt interessant, hvis denne information kan deles og genbruges mellem forskellige robottyper.  

Program

  • Anvendelse af multispektrale kameraer fra et droneperspektiv ved adjunkt Karl Damkjær Hansen fra Aalborg Universitet

  • Forståelse af omgivelser via semantic mapping med mobile robotter ved adjunkt Karl Damkjær Hansen fra Aalborg Universitet

  • 3D lidar mapping og lokalisering for droner og mobile robotter ved specialisterne Jonas Bæch og Kasper Camillus Jeppsen fra Teknologisk Institut

  • Tech talks fra partnervirksomhederne Lorenz Technology, Robotto Co og Meili Robots

Tid og sted 

30. juni 2022 klokken 10:00-11:30 

Sådan deltager du 

Du tilmelder dig her på siden. Få dage før webinaret sender vi dig en mailindkaldelse med link til webinaret og information om, hvordan du får adgang til webinaret. 

Du deltager via computer, smartphone eller tablet med adgang til Internettet. Undervejs kan du chatte med de øvrige deltagere og via chatten stille spørgsmål til underviseren/værten. Det eneste du behøver, er en computer, smartphone eller tablet med internetadgang og lyd samt en stille og rolig plads. 

Projektpartnere

Udover videnspartnerne Teknologisk Institut og Aalborg Universitet har der i alt været ni deltagende virksomheder i Odense Robotics-projektet bestående af både teknologiudviklere, teknologiudbydere og slutbrugere...