World Economic Forum 2015 - Danmarks konkurrenceevne på vej op

Stig Yding Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 04.

World Economic Forum 2015 - Danmarks konkurrenceevne på vej op

Danmark går et trin op på den årlige måling af konkurrenceevne, gennemført af Word Econonic Forum. Men Danmark ligger stadig lavere end Norge, Sverige og Finland. 

Danmark er for andet år i træk rykket op i den årlige globale måling af landenes konkurrenceevne, gennemført af World Economic Forum. I år er Danmark rykket op fra en 13. plads til en plads som nummer 12.

Danmarks udvikling i sig selv er beskeden, men set i forhold til 2013, hvor vi var kommet ned på en 15. plads, går udviklingen i en positiv retning på flere områder. Der er dog fortsat langt til den 3. plads Danmark lå på i 2008, og som USA har indtaget i år overhalet af Singapore på en 2. plads og Schweiz på en 1. plads.

Det er ligeledes værd at bemærke, at både Finland, Norge og Sverige ligger højere end Danmark, med Norge på en 11. plads.

Figur over udviklingen fra 2008-2015

World Economic Forum 2008-2015

Undersøgelsen laves med 140 lande og Teknologisk Institut er World Economic Forums danske partner.

I rapportens hovedkonklusioner konstaterer World Economic Forum at verden er på vej ud af den finansielle krise. Men normalen er nu lavere vækst, produktivitet og højere arbejdsløshed end før krisen. World Economic Forum advarer mod at regeringerne i verdens lande slår sig til tåls med ”den nye normal-tilstand”, for alle lande kan gøre mere at blive mere konkurrencestærke.

Teknologisk Instituts vurdering for Danmark er, at Danmark har unikke muligheder for at øge at øge fleksibilitet og innovationshastighed, fordi vi har en kompetent arbejdsstyrke og traditioner for involverende ledelse. Danske virksomheder kan ofte styrke deres konkurrenceevne og vækstmuligheder med investeringer i automation og digitalisering af processer. Det gælder ikke mindst de små- og mellemstore virksomheder, som har behov for lån og kapital for at kunne forny deres kapitalapparat. Men målingen fra World Economic Forum viser, at forholdene i Danmark halter efter, når det angår lån og udviklingskapital til virksomheder.

Læs hele rapporten her:

Se pressemeddelelse:

Yderligere oplysninger
Seniorspecialist Stig Yding Sørensen, Teknologisk Institut, mobil 7220 2704.