Teknologisk Institut vil fjerne halvdelen af dine produkter

Troels Behrenthz Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 89.

Migatronic

Teknologisk Institut vil fjerne halvdelen af dine produkter

Virksomhederne kan forøge produktiviteten og indtjeningen ved at forenkle produktprogrammet med metoden Simplimize. Nyt center på Teknologisk Institut vil samle viden, uddannelse og rådgivning til erhvervslivet.

De store virksomheder er allerede i fuld gang med at forenkle deres forretning, produkter og processer for at møde markedets behov og skabe øget profit. Nu er turen kommet til resten af den danske industri, som via et nyt Center for Simplimize på Teknologisk Institut får en samlet indgang til værktøjer, uddannelse og rådgivning inden for forenkling og modulbaseret produktion.

- Med Simplimize har vi allerede set, at der er store gevinster at hente for de virksomheder, der med tiden har opbygget ugennemskuelige produktporteføljer og komplekse forretningsgange. De har fået et mere overskueligt produktprogram, strømlinede ordreprocesser og ikke mindst produkter, der er langt nemmere at afsætte, siger projektleder Lars Frello, Teknologisk Institut.

Instituttet åbner nu Center for Simplimize, et centralt samlingssted for virksomheder, organisationer og konsulenter, der arbejder med forenkling, produktkonfigurering og modulbaseret produktion. Samtidig opretter Teknologisk Institut Simplimize Academy. Her kan virksomheder og konsulenter lære metoden Simplimize på niveauer lige fra basal viden om værktøjer til dybdegående certificering.

Ram markedet med færre produkter - og skab mere profit
Indtil nu har mere end 40 danske fremstillingsvirksomheder haft gavn af metoden, der har ført til resultater som kortere leveringstider, enklere produktprogram, øget innovationsevne og en højere produktivitet.

Hos svejsemaskineproducenten Migatronic har et hidtil begrænset omfang af genbrug af løsninger på tværs af udviklingsprojekter betydet et stigende antal varenumre med høj lagerbinding og lavere dækningsgrad på det enkelte produkt. Med Simplimize smeltes flere produktserier sammen til én produktplatform med langt færre varenumre. Det giver dem et helt nyt fokus i deres produktudvikling:

- Rent produktionsmæssigt er det en klar fordel at have færre moduler, der kan produceres op til et meget højt niveau, før vi skal til at lave det kundespecifikt. Udviklingsmæssigt er det en klar fordel, at vi med færre ressourcer kan lave én platform af høj kvalitet og ikke 10 platforme, der alle skal vedligeholdes. Vi får et meget skarpere produkt, som er lettere at afsætte til vores kunder, forklarer projektleder Mads Jensen fra Migatronic.

Simplimize Academy

Læs mere i faktaark og på www.simplimize.dk.