Om Teknologisk Institut


Teknologisk Institut styrker erhvervslivet i mødet med fremtidens teknologiske og erhvervsmæssige udfordringer

 • Års historik
 • Verdensklasse Udstyr

Vi hjælper vores kunder med at udvikle nye teknologier og omsætter viden til værdi

 • .
  Kunder
 • Lande

Vi er specialister inden for produktion og innovation, materialer, miljøteknologi, energi, fødevarer og meget mere...

 • .
  Teknologiske løsninger
 • .
  Kompetente specialister

Årsberetning 2021

Vis hele forordet

Forord

Teknologisk Institut er blandt de stærkeste samarbejdspartnere, når det handler om at udvikle og implementere højteknologiske løsninger i danske virksomheder. Vi er en central partner i at få den grønne omstilling til at ske i virksomhederne indenfor energieffektivisering, materialer og fremtidens fødevarer. Den grønne omstilling kræver teknologisk viden, industriparate testfaciliteter og samarbejde for at nå i mål.

I 2021 har Teknologisk Institut været en aktiv og central partner i udmøntningen af regeringens grønne forskningsstrategi i form af de fire grønne forskningsmissioner – ”innomissions”. Instituttet har søgt 11 projekter i efteråret fordelt på alle fire innomissions. Vi har samtidigt fastholdt positionen som spydspids i at hjemtage vigtig viden og ny teknologi i det gamle Horizon 2020 program og efterfølgeren Horizon Europe. De 19 indsatsområder under Instituttets resultatkontrakt 2021-2024 er alle centrale forudsætninger for udviklingen af markedsrelevante grønne teknologiske services.

Med dette afsæt har Teknologisk Institut i 2021 sat fokus på at styrke den strategiske indsats med at synliggøre Teknologisk Institut som en af Danmarks førende aktører, når det handler om at hjælpe virksomhederne med den grønne omstilling.

Aktuelt står det danske samfund overfor svære spørgsmål omkring energisårbarhed og grøn omstilling. De politiske ambitioner om alternative energikilder har fået fornyet fokus i både Danmark og EU. Energieffektivisering er kommet højt på dagsordenen i mange danske virksomheder. Nogle virksomheder kan erstatte nuværende gaskedler med enten ren elvarme, en eldrevet varmepumpe eller biomasse. For mere energitunge virksomheder er rejsen mod alternativer til gas mere besværlig og kræver, at vi udvikler nye teknologier. Også her er Instituttet en stærk spiller og vi er med i både EUDP-projekter og et Horizon Europe projekt, hvor vi udvikler og demonstrerer industrielle højtemperaturvarmepumper.

Energieffektivisering er et ud af tre områder, hvor Instituttet i 2021/22 styrker sin positionering som vigtig samarbejdspartner indenfor virksomhedernes grønne omstilling. De to andre områder er materialer og fremtidens fødevarer. For alle tre områder stiller vi en genvej til rådighed for danske virksomheder i form af kompetencer samt udstyr til udvikling og test af grønne teknologiske løsninger.

Samarbejde er omdrejningspunktet på Teknologisk Institut. Vi tror, innovation kommer ved at kombinere de mange fagområder og kompetencer vi har - til glæde for virksomhederne. Ved at være ambitiøse og stille os til rådighed på vigtige samfundsdagsordener, kan vi hjælpe flere til mere. Samtidig stræber vi efter at tiltrække de bedste medarbejdere og bevare vores flotte placering som et af de mest attraktive steder at arbejde i Danmark.

Danske virksomheder har brug for en troværdig videnspartner, som kan ruste dem til mødet med komplekse teknologiske udfordringer. Teknologisk Instituts agenda er derfor mere aktuel og relevant end nogensinde før: Teknologi for et bedre samfund.

 • Jens Maaløe
  Bestyrelsesformand
 • Juan Farré
  Adm. direktør

Teknologi for en grønnere og bedre fremtid

Vil du vide mere om, hvordan vi omsætter samfundets grønne dagsorden til konkrete teknologiske løsninger og accelererer virksomhedernes grønne omstilling?

Læs vores Årsberetning 2021

Dyk ned i tallene for 2021

Du kan downloade den økonomiske rapport med påtegninger, ledelsesberetning samt koncern- og årsregnskab.

Læs vores Årsrapport 2021

Nøgletal

Omsætning

.
mio. kr
 • 10%
 • 21%
 • 49%
 • 20%
 • Resultat-
  kontrakt
  aktiviteter
 • Forsknings-
  og udvik­lings-
  aktiviteter
 • Danske
  kommercielle
  aktiviteter
 • Internationale kommercielle
  aktiviteter

Resultat

mio. kr
9.000

Danske kunder

I løbet af 2021 har vi hjulpet mere end 9.000 danske kunder ved at omsætte ny viden og teknologi til reel værdi. De kunder, som vi har hjulpet, har desuden være geografisk fordelt over hele landet.

1.000

Specialister

En medarbejderstab med imponerende faglig tyngde

Vores kunder skal have adgang til den nyeste teknologi og præcis den viden, som kan højne deres konkurrence­evne. Derfor afspejler vores medarbejder­sammensætning stor faglig bredde, en enorm mængde kompetencer samt innovationslyst.

70

Test-, demonstrations-
og udviklings­faciliteter

Vi råder over højteknologiske faciliteter til test, demonstration og udvikling indenfor f.eks. energi og klima, fødevarer og produktion, bioteknologi, materialer samt byggeri.

Besøg vores faciliteter

6

Lokationer

Du finder Teknologisk Institut fem forskellige steder i Danmark samt i Spanien.

Kundeevaluering

4,7 stjerner

Gennemsnitlig vurdering af samarbejdet med Teknologisk Institut.
Baseret på 3.000 evalueringer.

Strategi

Teknologisk lederskab, der skaber omstilling og udvikling

I de kommende år er der to centrale omstillinger, som bliver afgørende for virksomhederne: Grøn omstilling og digitalisering. Dertil kommer det vedvarende pres på virksomheders evne til at forbedre deres konkurrenceevne gennem produktivitetsudvikling samt produkt- og serviceudvikling.

Instituttet fokuserer i den kommende strategiperiode sine aktiviteter omkring det teknologiske lederskab – vi vil finde og vise vejen for virksomhedernes teknologianvendelse. I strategien beskriver vi, hvordan vi vil udvikle markedsrelevante teknologiske serviceydelser, som vil medvirke til udviklingen af virksomhedernes konkurrenceevne samt understøtte den digitale og grønne omstilling.

I strategien beskriver vi også, hvordan vi vil fokusere vores aktiviteter på otte udvalgte strategiske indsatsområder. Her peger vi bl.a. på, hvordan vi vil tage det teknologisk lederskab samt hvilke nye teknologier og løsninger, vi vil bidrage med.

Vil du fordybe dig i vores strategi?

Så kan du hente den her og bl.a. læse hvordan vi vil nå vores strategiske mål.

Hent Strategi 2021-2024

Ledelsen

Ledende medarbejdere

Juan Farré

Adm. direktør
Ledende medarbejder

Juan Farré

Adm. direktør

Mette Glavind

Direktør for Byggeri og anlæg
Ledende medarbejder

Mette Glavind

Dir. Byggeri og anlæg

David Tveit

Direktør for Energi og klima
Ledende medarbejder

David Tveit

Dir. Energi og klima

Anne-Lise Høg Lejre

Direktør for Fødevarer og produktion
Ledende medarbejder

Anne-Lise Høg Lejre

Dir. Fødevarer og produktion

Sune Dowler Nygaard

Direktør for Miljøteknologi
Ledende medarbejder

Sune Dowler Nygaard

Dir. Miljøteknologi

Mikkel Agerbæk

Direktør for materialer
Ledende medarbejder

Mikkel Agerbæk

Dir. Materialer

Mikael Poulsen

Koncernøkonomidirektør
Ledende medarbejder

Mikael Poulsen

Koncernøkonomidir.

Bestyrelse

Jens Maaløe

Formand
Professionelt bestyrelsesmedlem
Bestyrelsen

Jens Maaløe

Formand

Mikael Bay Hansen

Næstformand
Sekretariatschef, Dansk Metal
Bestyrelsen

Mikael Bay Hansen

Næstformand

Anders Bjarklev

Rektor, Danmarks Tekniske Universitet
Bestyrelsen

Anders Bjarklev

Bestyrelsesmedlem

Niels Techen

Direktør, Helmer Christiansen A/S
Bestyrelsen

Niels Techen

Bestyrelsesmedlem

Mette Kynne Frandsen

Managing director, Henning Larsen
Bestyrelsen

Mette Kynne Frandsen

Bestyrelsesmedlem

Claus von Elling

Formand for Byggegruppen, 3F
Bestyrelsen

Claus von Elling

Bestyrelsesmedlem

Per Laursen

VP Production Pork, Danish Crown
Bestyrelsen

Per Laursen

Bestyrelsesmedlem

Frederik R. Steenstrup

Sektionsleder, medarbejderrepræsentant
Bestyrelsen

Frederik R. Steenstrup

Medarbejderrep.

Lotte Bjerrum Friis-Holm

Centerchef, medarbejderrepræsentant
Bestyrelsen

Lotte Bjerrum Friis-Holm

Medarbejderrep.

Øvrige

Repræsentantskab

Repræsentantskabet hos Teknologisk Institut består af medlemmer udpeget af de væsentligste interesseorganisationer i Danmark.

Medlemsoversigt

Repræsentantskab

Datterselskaber

Få et overblik over Teknologisk Instituts datterselskaber inklusiv nøglepersoner og kontaktinformation.

Datterselskaber

Datterselskab

Stabsfunktioner

Stabsfunktionerne er: Bygningsservice, Direktionssekretariat, Internationalt Center, IT og Kommunikation, Personale og udvikling samt Strategi og forretningsudvikling.

Kontaktoplysninger

Stabsfunktion

Organisation

Teknologisk Institut er et førende institut inden for forskning og teknologi. Vi har i øjeblikket 1.000 specialister, og vi hjælper mere end 10.000 kunder fra 65 forskellige lande om året.

Vi er stolte over at være et multidisciplinært institut, hvilket også betyder, at vi ofte angriber en udfordring fra en innovativ vinkel. Herefter bringer vi vores specialeområder i spil for at udvikle den bedste løsning til dig. Vi er organisatorisk opdelt i fem divisioner (Fødevarer og produktion, Materialer, Miljøteknologi, Energi og klima samt Byggeri og anlæg). Du kan læse mere om os nedenfor – og husk, at vi er altid klar til en udfordring.

Repræsentantskab

Bestyrelse

Adm. dir. Juan Farré

Har du brug for et hurtigt overblik?

Så kan du downloade vores organisationsdiagram, og se hvordan Teknologisk Institut er hierarkisk opbygget.

Hent Organisations­diagram

Jobs

Vi lever af viden
og styrker talenter

Vi arbejder for at udvikle dansk erhvervsliv og gavne samfundet. Derfor er det afgørende for os, at vi har innovative, samarbejdende og resultatorienterede medarbejdere, der har lyst til at gøre en forskel.

Vi vil gerne tiltrække, udvikle og fastholde de kompetencer, som er med til at gøre os til Danmarks førende innovationsinstitut. Hos os er du i høj grad med til selv at skabe dit jobindhold med afsæt i din faglighed og nysgerrighed.

Den viden og de løsninger, vi har og udvikler, omsætter vi til konkrete produkter og metoder, der skaber værdi i virksomhederne. På den måde ser vi også de anvendelige resultater af det arbejde, vi udfører. "Viden der virker" præger vores tankegang og vores arbejde.

Vi lægger stor vægt på at skabe gode arbejdsforhold og støtte din faglige og personlige udvikling, så vi i fællesskab kan udfolde dit talent og udvikle vores samlede viden.

Aktuelle ledige stillinger

Presse og media

Teknologisk Institut lever og ånder for at omsætte viden til reel værdi for vores samfund. Når vi deler vores historier med medier og samarbejdspartnere, sikrer vi en endnu større videndeling.

Vi vil gerne dele med den brede befolkning – eller den helt smalle målgruppe.

Det vigtigste er, at den viden der er genereret bliver delt.

Her kan du se nogle af de seneste historier om vores arbejde og følge vores nyheder. Vi hjælper meget gerne pressen og samarbejdspartnere med at finde den helt rigtige specialist, skaffe materiale, udtalelser, analyser, billeder, eller hvad du ellers kunne have brug for.

Vil du videre

Udfyld formularen — så bliver du kontaktet af en specialist, som kan hjælpe dig videre.

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket.

Du er velkommen til at skrive en mail til data@teknologisk.dk eller ringe 7220 2000.