Lær at planlægge og installere mindre, nettilsluttede solcelleanlæg, samt at dimensionere anlægget, så det er tilpasset en given bygnings konstruktion og elbehov. Lær også at udvælge solcellepaneler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.
Solceller vil spille en langt større rolle i fremtidens VE-baserede elsystem end tilfældet er i dag i takt med de faldende priser.
Kvaliteten af installationen og de anvendte komponenter er dog afgørende for, om en solcelleinstallation bliver tilfredsstillende for ejeren i det lange løb.
Dette kursus giver en indføring i solcelleanlægs opbygning og virkemåde, særligt er fokus på de elektriske egenskaber der er karakteristiske for solcellemoduler, og som er nødvendige at forstå, hvad enten man arbejder med små eller store systemer.
Kursusdeltagerne bliver klædt på til at kende de gængse anlægstyper og solcelleteknologier der er på markedet, så man bliver bekendt med de forskellige fagudtryk og begreber der bruges på datablade o.l.
Deltagerne vil få vist metoder til ydelsesberegning og vil kunne vurdere den energimæssige betydning af modulernes placering og skyggepåvirkning.
Desuden bliver deltagerne bekendte med de invertertyper, der findes og som gør det muligt at udveksle el med nettet med eller uden et batterilager.
Lær også at dimensionere og udvælge solcellemoduler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.
Udstyr og metoder til kvalitetstjek og fejlsøgning vil ligeledes blive gennemgået.
Målgruppe
Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.
Kursusbevis
Erfaren underviser
Fuld forplejning
Øvelser og inddragelse
Casearbejde
Materiale
Materiale på dansk
Undervisning på dansk
Gratis parkering
Ivan Katic er ingeniør i divisionen Energi og Klima på Teknologisk Institut. Han har mangeårig teoretisk og praktisk erfaring med solceller og deres anvendelse samt som kursusleder på Teknologisk Instituts kurser på energiområdet.
Troels Stevns Pedersen er ingeniør i Teknologisk Instituts center for Køle- og Varmepumpeteknik. Han har både teoretisk og praktisk erfaring i energistyring og solenergi.
Taastrup 7. - 8. oktober 2025 | |
Taastrup 27. - 28. januar 2026 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk