Kurser

2 dages kursus 

Grundlæggende solcelleteknik

7. - 8. oktober 2025 Taastrup
27. - 28. januar 2026 Taastrup
DKK  8.450
ekskl. moms
Nr. 27419 A
4,2
Fremragende
19 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Lær at planlægge og installere mindre, nettilsluttede solcelleanlæg, samt at dimensionere anlægget, så det er tilpasset en given bygnings konstruktion og elbehov. Lær også at udvælge solcellepaneler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.

Solceller vil spille en langt større rolle i fremtidens VE-baserede elsystem end tilfældet er i dag i takt med de faldende priser.

Kvaliteten af installationen og de anvendte komponenter er dog afgørende for, om en solcelleinstallation bliver tilfredsstillende for ejeren i det lange løb.

Dette kursus giver en indføring i solcelleanlægs opbygning og virkemåde, særligt er fokus på de elektriske egenskaber der er karakteristiske for solcellemoduler, og som er nødvendige at forstå, hvad enten man arbejder med små eller store systemer.

Kursusdeltagerne bliver klædt på til at kende de gængse anlægstyper og solcelleteknologier der er på markedet, så man bliver bekendt med de forskellige fagudtryk og begreber der bruges på datablade o.l.

Deltagerne vil få vist metoder til ydelsesberegning og vil kunne vurdere den energimæssige betydning af modulernes placering og skyggepåvirkning.

Desuden bliver deltagerne bekendte med de invertertyper, der findes og som gør det muligt at udveksle el med nettet med eller uden et batterilager.

Lær også at dimensionere og udvælge solcellemoduler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.

Udstyr og metoder til kvalitetstjek og fejlsøgning vil ligeledes blive gennemgået.

Målgruppe

Kurset er primært udviklet til installatører og medarbejdere indenfor elfaget. Kurset er også målrettet andre interesserede med basiskendskab til elektricitet, som ønsker en grundig indføring i solcelleanlæg.

Udbytte

  • Grundig forståelse af solcelleteknologien, og du kan planlægge og installere mindre nettilsluttede solcelleanlæg, fortrinsvis i forbindelse med bygninger.
  • Udpegning af en egnet placering af anlægget og dets orientering og hældning under hensyntagen til solindfald og skyggeforhold.
  • Dimensionering og udvælgelse af solcellepaneler, invertere og kabler, så de tilsammen udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg
  • I stand til at foretage vurdering af bygningens bærende konstruktion og anlæggets egnethed i forhold til bygningen.
  • I stand til at foretage vurdering af brandrisici og risici for bygningsskader ved montage af solcelleanlæg samt rådgive teknisk og økonomisk fx om størrelse af anlæg i forhold til elforbrug.

Det får du på kurset

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Kursusmateriale er inkluderet i prisen.

Materiale

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Indhold

  • Status for solcelleteknologien
  • Gennemgang af komponenter til solcelleanlæg
  • Opbygning af og dimensionering af nettilsluttede anlæg
  • Ellovgivningen og solcelleanlæg
  • Beregning af ydelse
  • Muligheder for bygningsintegration og montage
  • Egetforbrug og økonomi for solcelleanlæg
  • Kvalitetssikring af installationsarbejdet
  • Praktiske øvelser samt regneøvelser

Anmeldelser af Grundlæggende solcelleteknik

4,2
 
Fremragende Baseret på 19 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt
23986
30677
Underviser

Ivan Katic

4.3/5 (101 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Ivan Katic er ingeniør i divisionen Energi og Klima på Teknologisk Institut. Han har mangeårig teoretisk og praktisk erfaring med solceller og deres anvendelse samt som kursusleder på Teknologisk Instituts kurser på energiområdet.

Underviser

Troels Stevns Pedersen

Troels Stevns Pedersen er ingeniør i Teknologisk Instituts center for Køle- og Varmepumpeteknik. Han har både teoretisk og praktisk erfaring i energistyring og solenergi.

Vælg dato

Taastrup
7. - 8. oktober 2025
Taastrup
27. - 28. januar 2026