Kurser

2 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Mærkning af fødevarer

24. - 25. september 2024 Taastrup
25. - 26. marts 2025 Aarhus
DKK  9.800
ekskl. moms
Nr. 33056 P
4,4
Fremragende
25 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Den nye Mærkningsvejledning er blevet opgraderet med nye kapitler om anprisninger vedr. miljømæssige og etiske forhold og oprindelsesmærkning af den primære ingrediens. Det er gode eksempler på, at mærkningsreglerne aldrig står stille, og at det derfor er vigtigt at holde sig orienteret og opdateret for at lave korrekt mærkning hver gang.

Deltagerne klædes på til at mærke fødevarer, så de overholder gældende regler og til at vurdere lovligheden af fødevarer, som allerede er på markedet. Vi vil i løbet af kurset også komme overordnet ind på den omkringliggende lovgivning, som også påvirker, hvordan fødevarer kan/skal mærkes, eksempelvis handelsnormer, anprisninger, Nøglehulsmærke, Fuldkornslogo og økologi-mærkning.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til personer med ansvar for mærkning og markedsføring af egne producerede eller forhandlede fødevarer.

Udbytte

  • Udarbejde dansk mærkning til detailhandlen
  • Udarbejde mærkning, som overholder gældende dansk og europæisk lovgivning
  • Vurdere lovligheden af dansk mærkning på importerede produkter
  • Udforme næringsdeklaration
  • Vurdere lovligheden af tilsætningsstoffer
  • Bliv opdateret med sidste nyt fra myndighederne og EU

Indhold

Deltagerne kommer på kurset hele vejen rundt om de generelle mærkningsregler, eksempelvis

  • Anprisnings- og vildledningsbestemmelser
  • Varebetegnelse
  • Ingrediensliste, allergener, QUID og tilsætningsstoffer
  • Nettoindhold
  • Angivelse af holdbarhed
  • Opbevaring- og anvendelsesforskrifter
  • Kontaktoplysninger
  • Oprindelsesmærkning af de(n) primær(e) ingrediens(er)
  • Brugsanvisning
  • Næringsdeklaration – analyse eller beregnet
  • Klimamærkning
  • De generelle krav til opsætning af mærkning

Anmeldelser af Mærkning af fødevarer

4,4
 
Fremragende Baseret på 25 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt

Form

Kurset afholdes over to dage og tager udgangspunkt i fødevareinformationsforordning 1169/2011, den danske mærkningsbekendtgørelse, mærkningsvejledningen, vejledning om næringsdeklaration og tilsætningsstofforordningen.

Der er på kurset afsat tid til to mindre øvelser omkring hhv. vurdering af tilsætningsstoffer og udarbejdelse af næringsdeklaration. Der er også afsat tid til, at deltagerne udarbejder 1-2 deklarationer på egne produkter.

Vælg dato

Taastrup
24. - 25. september 2024
Aarhus
25. - 26. marts 2025