Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Gulerødder

Audit af HACCP-systemer

Audit af HACCP-baserede ledelsessystemer for fødevaresikkerhed omfatter flere elementer end almindelig audit. Disse elementer trænes gennem audit af et konkret HACCP-system, så deltagerne får værktøjer til at planlægge, gennemføre, rapportere og følge op på audit med fokus på HACCP og fødevaresikkerhed.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 7 besvarelser

Udbytte

  • Værktøjer til planlægning, gennemførelse og rapportering af HACCP-audit
  • Værktøjer til systematisk udvælgelse af relevante stikprøver
  • Overblik over de aktiviteter, der gør HACCP-audit til mere end almindelig systemaudit
  • Indsigt i, hvordan HACCP-audit kan bidrage til vedligeholdelse og løbende forbedringer af ledelsessystemet for fødevaresikkerhed

Deltagerprofil

Personer, der skal udføre intern audit eller leverandøraudit af HACCP-baserede ledelsessystemer for fødevaresikkerhed fx i henhold til ISO 22000, BRC, IFS eller FSSC 22000.

Dybtgående kendskab til HACCP og grundlæggende kendskab til auditteknik er en forudsætning for at opnå optimalt udbytte af kurset.

Prisen inkluderer

Et eksemplar af ISO 22000 standarden.

Underviser

Lone Sass Mortensen er M.Sc. Food Science og lead assessor. Hun har arbejdet med HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed siden 1993, bl.a. ISO 22000, BRC, IFS og FSSC 22000. Fungerer som rådgiver, sparringspartner og underviser for virksomheder i fødevarekæden.

Indhold

Gennem audit af et konkret HACCP-system, trænes:

  • gennemførelse af audit på de indledende trin til risikofaktoranalysen og på selve risikofaktoranalysen
  • udarbejdelse af checklister til audit af HACCP-systemets efterlevelse og effektivitet, herunder basisprogrammer (PRR) samt HACCP-planer - kritiske styringspunkter (CCP) og operationelle basisprogrammer (OPRP)
  • rapportering af audit - afvigelser og udarbejdelse af auditrapporter i relation til HACCP og fødevaresikkerhed
Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser