Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
Jordbær

Fødevaresvindel; sårbarhedsanalyse og -styring

Risikoen for, at fødevarer har være udsat for svindel (food fraud), er en udfordring for fødevarevirksomheder i dag. GFSI-anerkendte standarder som BRC og IFS kræver, at virksomheden analyserer sårbarheden overfor svindel med fødevarer. Kurset hjælper med at gøre det overskueligt at foretage sårbarhedsvurdering og at omsætte den til praktisk styring i virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed.

Evaluering

5stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 3 besvarelser

Udbytte

  • Viden om tankegangen bag svindel med fødevarer
  • Overblik over en kompleks opgave
  • Mod på at analysere og vurdere virksomhedens sårbarhed overfor svindel med fødevarer
  • Gennemgang af krav i lovgivning og GFSI-anerkendte standarder som FSSC 22000, BRC og IFS
  • Indsigt i redskaber til at gennemføre systematisk sårbarhedsanalyse
  • Træning i brug af værktøjet fra SSAFE: Food fraud vulnerability assessment tool
  • Kendskab til nye metoder til bestemmelse af fødevarers autenticitet
  • Inspiration til praktisk styring af sårbarhed i virksomhedens ledelsessystem
  • Tryghed ved at kende resultater fra gennemførte audits

Deltagerprofil


Kurset henvender sig naturligvis til kvalitetsmedarbejdere, der ofte er tovholdere for virksomhedens sårbarhedsanalyse. Vurdering af sårbarhed overfor svindel kræver imidlertid viden fra hele virksomheden, hvorfor virksomhedens øverste ledelse, personale-, salgs- og indkøbsansvarlige samt operatører i varemodtagelse og produktion også vil have stor gavn af at deltage på kurset.

SSAFE-værktøjets begreber bliver behandlet på jævnt dansk, og engelskkundskaber er ikke en forudsætning for at deltage. Hvis det efterspørges kan kurset udbydes på engelsk.

Underviser


Lars Krusell er bromatolog (levnedsmiddelkandidat/M.Sc. Food Science). Lars har i mange år arbejdet i Fødevarestyrelsen med hygiejne, mikrobiologi og opklaring af fødevarebåren sygdom foruden egenkontrol og HACCP. Fungerer nu som rådgiver, sparringspartner og underviser for virksomheder i fødevarekæden.

Indhold

  • Hvad er fødevaresvindel?
  • Hvorfor er det relevant?
  • Forskel på HACCP, VACCP og TACCP
  • Krav fra lovgivningen
  • Krav fra standarderne
  • Hvad er sårbarhedsanalyse?
  • Værktøjer til sårbarhedsanalyse, særligt SSAFE
  • Hvordan gøres det overskueligt?
  • Hvorfra hentes den nødvendige information?
  • Virksomhedens egne "eksperter"
  • Resultatet af analysen: kontrolplan i ledelsessystemet
  • Metoder til test af autenticitet

Form


Emner og begreber præsenteres og der arbejdes med den praktiske brug af SSAFE-værktøjet med reference til deltagernes egne erfaringer.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser