Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
prædiktiv mikrobiologi

Prædiktiv mikrobiologi - værktøjer til vurdering af holdbarhed og vækst af patogene bakterier i fødevarer

Matematiske modeller til forudsigelse af holdbarhed og vækst/ikke-vækst af patogene bakterier er ifølge mikrobiologiske kriterier for fødevarer (EU forordning nr. 2073/2005) accepteret som dokumentation af fødevaresikkerhed over for fødevaremyndighederne.Fordelen ved at anvende matematiske modeller er, at de samler viden om specifikke bakteriers vækstvilkår på en let tilgængelig måde. Ved at anvende validerede matematiske modeller til forudsigelse af holdbarhed og sikkerhed i fødevarer kan producenter og myndigheder på en hurtig og nem måde få et overblik over produktets mikrobiologiske status.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 3 besvarelser

Udbytte

Den nye viden og erfaring vil lette det daglige arbejde for kvalitetsmedarbejderen i forbindelse med vurdering og dokumentation af holdbarhed og sikkerhed i fødevarer med hovedvægt på kød og kødprodukter.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til kvalitetsansvarlige i fødevareproducerende virksomheder og tilsynsførende i fødevareregionerne.

Form

Kurset veksler mellem gennemgang af teori, gennemgang af brugerflader og praktisk brug af prædiktive modeller.

Underviser

Annemarie Gunvig, cand. brom. og seniorkonsulent i DMRI (Danish Meat Research Institute), Teknologisk Institut. Har i en årrække arbejdet med udvikling af matematiske modeller til forudsigelse af holdbarhed og sikkerhed i kød og kødprodukter.

Indhold

Kurset giver praktisk og teoretisk indsigt i brug af følgende modeller:

  • DMRI-Listeria model
  • DMRI-C. botulinum model
  • "ConFerm" model (drab af patogener under spegepølseproduktion)
  • Holdbarhedsmodeller for fersk svine- og oksekød
  • Combase Predictor og andre tilgængelige prædiktive modeller

Bemærkninger

Kursisterne skal medbringe en bærbar PC. Der kan stilles enkelte PC'ere til rådighed.

Kurset udbydes også som virksomhedskursus og kan tilpasses den enkelte virksomhed.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser